Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Robert Thornton

Deze Week: Senioren WK op op televisie

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 6: 6 februari – 12 februari.

Donderdag 9 februari: Premier League Darts 2, Cardiff
Tijd: 20.00 uur
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Chris Dobey kende een absoluut droomdebuut in de Premier League. In Cardiff krijgt hij deze week de kans om zijn zegereeks nog verder uit te breiden: Gerwyn Price is zijn tegenstander in de eerste ronde. Michael Smith en Jonny Clayton, die vorige week beide hun openingswedstrijd verloren, mogen de avond aftrappen. Nathan Aspinall en Peter Wright treffen elkaar ook, terwijl Michael van Gerwen het opneemt tegen Dimitri van den Bergh. De Nederlander versloeg de Belg vorige week al en dat wil hij maar al te graag weer doen.

Donderdag 9 februari – Zondag 12 februari: World Seniors Darts Championship
Tijd: 14.00 uur middagsessies, 20.00 uur avondsessies
Waar te volgen: RTL7, tv.dartconnect.com

Senioren zijn hip! Na het succes van vorig jaar vinden er in 2023 nog meer toernooien plaats onder de naam ‘Seniors’: het WK wordt zelfs uitgezonden door RTL7. Robert Thornton wist in 2022 de eerste editie van dit toernooi te winnen, maar de concurrentie lijkt dit jaar nog sterker. Natuurlijk moet iedereen rekening houden met Phil Taylor, maar ook Scott Mitchell, Kevin Painter, Martin Adams en David Cameron behoren tot de grote uitdagers. Co Stompé en Roland Scholten houden de Nederlandse eer hoog, terwijl er met Trina Gulliver, Lisa Ashton, Bob Anderson, Glen Durrant, Neil Duff, John Part, Keith Deller en Lee Wallace nog een heel leger aan oud-wereldkampioenen aan de start staat. Vanaf vrijdag 19.00 uur zendt RTL7 drie dagen op rij uit: op zondagavond wordt er een kampioen gekroond.

Vrijdag 10 februari – Zondag 12 februari: European Tour Qualifiers (HNQ 1-4, AMQ 1-5, Oost-Europa 1-4)
Tijd: 10.00 uur
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Net als vorig jaar heeft de PDC ervoor gekozen om de kwalificatietoernooien voor de European Tour zoveel mogelijk in één blok te spelen. Dit weekend is daar een ideaal voorbeeld van: spelers uit Duitsland spelen kwalificatietoernooien voor de eerste vier European Tour-toernooien van het jaar, terwijl er in Kalkar zelfs vijf kwalificatietoernooien op het programma staan voor spelers zonder tourkaart. In Boedapest worden er ook vier toernooien gespeeld: alleen spelers uit Oost-Europa mogen hieraan meedoen. Een goed weekend om te pieken dus.

Zaterdag 11 februari – Zondag 12 februari: Players Championship 1&2
Tijd: 14.00 uur
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Eindelijk is het dan zover: de eerste Players Championship-toernooien staan voor de deur. Aankomende zaterdag en zondag strijden er 128 spelers om de eerste titels op de vloer van 2023. Met 22 Nederlandse tourkaarthouders kleurt de hal oranje, terwijl Christian Kist en Chris Landman zich er eventueel (bij een aantal afmeldingen) nog bij zouden kunnen voegen. Corey Cadby keert terug bij de PDC, terwijl een heel leger aan spelers hun debuut als prof gaan maken. Kent een Premier League-speler een vliegende start of gaan we verrassingen zien in Engeland?

Zaterdag 11 februari – Zondag 12 februari: JDC European Q-School
Tijd: 11.00 uur
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Voor het eerst strijkt het circus van de Junior Darts Corporation (JDC) neer in Nederland. In Eindhoven zijn 7 JDC-tourkaarten te veroveren voor de JDC Advanced Tour. Op de Advanced Tour spelen 32 van de beste darters onder de 18 jaar. Als je een tourkaart pakt, ben je automatisch geplaatst voor het JDC WK.

WDF Weekend

10 – 12 Februari: Shoot for the Moon (USA)

Na een toernooi uit de categorie ‘Zilver’ in Nieuw Zeeland vindt er aankomend weekend ook een toernooi uit deze categorie plaats in de Verenigde Staten. In Huntsville, Alabama, vindt het toernooi met misschien wel één van de mooiste namen in de sport plaats: ‘Shoot for the Moon’.

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *