Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Hungarian Darts Trophy 2021

Deze Week: Sensatie bij start European Tour?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 8: 20 Februari – 26 Februari.

Donderdag 23 Februari: Premier League Darts 4, Dublin
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De Premier League reist in week vier af naar al weer het vierde verschillende land: Ierland. In Dublin wordt er weer gestreden voor de dagwinst, zonder echte thuisfavoriet dit keer. Michael Smith wist met zijn gewonnen titel van vorige week de koppositie te grijpen en deze positie hoopt hij te behouden, te beginnen met een wedstrijd tegen de nog puntloze Peter Wright. Gerwyn Price en Dimitri van den Bergh treffen elkaar daarna, terwijl Jonny Clayton en Nathan Aspinall ook tegen elkaar spelen. Michael van Gerwen, die even in een dipje lijkt te zitten, sluit de eerste ronde af tegen Chris Dobey. De eerste drie speelrondes leverden zes verschillende finalisten: wie halen nu de eindstrijd?

Vrijdag 24 Februari – Zondag 26 Februari: Baltic Sea Darts Open, European Tour 1
Tijd: 13.00 middag, 17.00 avond
Waar te volgen: Viaplay, PDC.tv, live.dartsdata.com

Na de Premier League en de Players Championship is het deze week de beurt aan de European Tour om van start te gaan. Voor het eerst in de geschiedenis reist de PDC af naar Kiel, waar het toernooi met de prachtige naam ‘Baltic Sea Darts Open’ op het programma staat. Maar liefst negen Nederlanders reizen af naar Duitsland: Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert hebben een geplaatste status, terwijl Jeroen Mioch, Martijn Dragt, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena, Richard Veenstra en Niels Zonneveld op vrijdag al in actie komen. De complete wereldtop is aanwezig: spektakel gegarandeerd.

Zaterdag 25 Februari – Zondag 26 Februari: Women’s Series 1 t/m 4
Tijd: 11.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

In Leicester gaat dit weekend ook de Women’s Series van start. Na een uiterst succesvol 2022 heeft de PDC de toernooienreeks voor vrouwen opgewaardeerd: niet alleen is het aantal toernooien uitgebreid naar 24, ook het prijzengeld is fors omhoog gegaan. Nog een extra reden voor de top bij de vrouwen om mee te doen, naast de plekken op het WK en de Women’s World Matchplay. Na haar spectaculaire resultaten van vorig jaar is Beau Greaves dé te kloppen speler, maar Fallon Sherrock hoopt het haar dit keer wel echt moeilijk te maken. Aileen de Graaf voert daarnaast een heel leger aan Nederlandse deelnemers aan, op jacht naar overwinningen.

WDF Weekend

24 – 26 Februari: Slovak Open
24 – 26 Februari: Slovak Masters
24 – 26 Februari: Port City Open (USA)

Drie toernooien dit weekend bij de WDF: met de Slovak Masters en de Port City Open vallen er twee toernooien in categorie ‘Brons’. De Slovak Open is het grootste toernooi deze week. In Slowakije valt dit toernooi in de categorie ‘Zilver’, waardoor er in totaal heel wat punten zijn te verzamelen.

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *