Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Wales - World Cup of Darts 2023

Deze Week: Spektakel gegarandeerd op World Cup of Darts

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 26: 24 Juni – 30 Juni.

Donderdag 27 Juni – Zondag 30 Juni: World Cup of Darts
Tijd: ´s avonds 19.00, vrijdagmiddag 12.00, zaterdag/zondagmiddag 13.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Het is voor velen het hoogtepunt van het dartjaar: de World Cup of Darts. Net als vorig jaar strijden 40 landen om de felbegeerde bokaal die Nederland al vier keer wist te winnen. Michael van Gerwen en Danny Noppert vertegenwoordigen ons land dit jaar in de hoop voor het eerst sinds 2018 weer de titel mee naar huis te nemen. Titelverdediger Wales, met het vertrouwde duo Gerwyn Price en Jonny Clayton, lijkt ook nu weer de favoriet, al zullen Luke Humphries en Michael Smith voor Engeland daar anders over denken. Op donderdag en vrijdag wordt eerste de poulefase afgewerkt, waarna op zaterdag de top vier (Engeland, Wales, Nederland en Schotland) ook instroomt.

Zaterdag 29 Juni – Zondag 30 Juni: PDC Europe Next Gen 7 & 8
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Ook in Oostenrijk deze week een interessant format: voor de tweede keer dit jaar mogen de spelers uit de Duitstalige landen deelnemen aan een dubbel in/dubbel uit-toernooi. Niko Springer, die afgelopen weekend ook weer van zich liet horen op de Development Tour, blijft één van de grote favorieten.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *