Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dutch Open 2020 podium

Deze Week: Spektakel verwacht bij terugkeer Dutch Open

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 22: 6 Juni – 12 Juni.

Vrijdag 10 Juni – Zondag 12 Juni: Dutch Open
Tijd: 11.00, Zondag 10.30
Waar te volgen: RTV Drenthe/NDB Youtube, Dartsactueel.nl

In 2020 was het één van de laatste echt grote toernooien die nog plaats kon vinden, en nu keert het na twee jaar weer terug in Assen: de Dutch Open. Het grootste dartstoernooi ter wereld vindt plaatst in de Bonte Wever, dat al een legendarische status begint te krijgen. Op de vrijdag begint het koppeltoernooi, op zaterdag gaan de singeltoernooien voor volwassenen van start. Op zondag kennen alle toernooien hopelijk een spectaculair einde tijdens de finales. Het belooft in ieder geval weer een fantastisch weekend te worden in Drenthe.

Vrijdag 10 Juni – Zaterdag 11 Juni: Nordic Darts Masters
Tijd: 19.00, zaterdagmiddag 13.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De topspelers van de PDC zijn nog maar net teruggekeerd uit New York, maar de volgende trip staat ook al op het programma. Het PDC-circus reist af naar Kopenhagen voor de tweede editie van de Nordic Darts Masters. Vorig jaar haalde Fallon Sherrock hier nog de finale, en ook dit jaar is ze er gewoon bij. Ten opzichte van het toernooi in de Verenigde Staten vervangt Dimitri van den Bergh Jonny Clayton. Als vertegenwoordigers van de regio komen vooral de namen van Madars Razma en Darius Labanauskas naar voren. Vladimir Andersen verdedigt de eer van het thuisland, terwijl ook Marko Kantele, Daniel Larsson, Benjamin Drue Reus en Brian Løkken aan de oche verschijnen. Matthias Örn Fridriksson debuteert als eerste Ijslander ooit op een PDC TV-toernooi.

Vrijdag 10 Juni – Zondag 12 Juni: DPA Pro Tour, Weekend 5
Tijd: 3.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het vijfde en laatste weekend van de DPA Tour vindt deze week plaats ‘Down Under’. De topspelers lijken zich in elke regio wel al te hebben verzekerd van de finaleplaatsen, maar desalniettemin zal er flink worden gestreden voor de te behalen titels.

WDF Weekend

10 – 12 Juni: Cherry Bomb International (USA)

Alle ogen zijn dit weekend in de WDF natuurlijk gericht op de Dutch Open, maar in de marge wordt er in de Verenigde Staten ook nog een ‘Bronzen’-toernooi afgewerkt met een geweldige naam: de ‘Cherry Bomb International’.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *