Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gordon Mathers vs Kirk Shepherd

Deze Week: Spektakel verwacht tijdens UK Open

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 928 Februari – 6 Maart.

Donderdag 3 Maart: Premier League Darts 4, Exeter
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na een onderbreking van één week keert deze donderdag de Premier League weer terug. In de allereerste uitzending van darts op Viaplay wordt er weer gestreden om een titel. Het belooft al in ronde één smullen te worden: Gerwyn Price en Peter Wright, de nummer één en twee van de wereld en de finalisten van de eerste European Tour, treffen elkaar in de derde wedstrijd van de avond. Jonny Clayton en Michael van Gerwen trekken in de avond in gang in wat ook een spannende pot beloofd te worden. Michael Smith vs Joe Cullen en James Wade vs Gary Anderson completeren de eerste ronde.

Vrijdag 4 Maart – Zondag 6 Maart: UK Open
Tijd: Middagsessie vrijdag 12.00, Middagsessie zaterdag/zondag 13.45, Avondsessies 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Viaplay kan geen beter moment hebben uitgezocht om van start te gaan. Met de UK Open staat dit weekend de eerste Major van het jaar op het programma. In Minehead nemen 158 spelers het tegen elkaar op voor de felbegeerde beker en het prijzengeld van 100.000 pond voor de winnaar. James Wade ging er in 2021 met de hoofdprijs vandoor, nadat hij in de finale afrekende met Luke Humphries. Van Gerwen was de beste Nederlander, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in ‘Cool Hand Luke’. Maar liefst 21 van onze landgenoten reizen dit weekend af naar Engeland: naast de 18 tourkaarthouders komen Jurjen van der Velde, Wesley Plaisier én Jelle Klaasen in actie. Kan een Nederlander voor een stunt zorgen?

Zaterdag 5 Maart – Zondag 6 Maart: Oost Europa Qualifiers 2 t/m 5
Tijd: Zaterdag 14.00, Zondag 12.00
Waar te volgen: PDC Hungarian Fan Club Facebook

Voor European Tour 2 en 3 zijn 47 van de 48 deelnemers bekend, alleen de qualifier uit Oost-Europa ontbreekt nog. Hoog tijd dus voor dit kwalificatietoernooi. In Boedapest wordt dit weekend gestreden om plekken in European Tour 2 t/m 5. Karel Sedlacek, die eind vorig jaar nipt zijn tourkaart verloor, geldt als de grote favoriet. Hij zal vooral concurrentie krijgen van zijn mede-Tsjechen, terwijl ook de spelers uit Hongarije op de felbegeerde plekken jagen.

WDF Weekend

4 – 6 Maart: Missouri St. Patrick’s Open
5 – 6 Maart: NSW Great Lakes Open

Het WDF-circuit kabbelt rustig door. Met twee toernooien in de ‘Brons’-categorie vallen er weer een aantal punten te verdienen in de Verenigde Staten en in Australië, mocht dit laatste toernooi door gaan (hevige overstromingen zouden tot afgelasting kunnen leiden). Voor een aantal spelers geldt dit als laatste voorbereiding richting het WDF WK.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *