Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler vs Gerwyn Price - Dutch Darts Masters 2024

Deze Week: Sterren reizen af naar Berlijn

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 6: 5 Februari – 11 Februari.

Donderdag 8 Februari: Premier League 2, Berlijn
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Toch enigszins verrassend wist Michael Smith in Cardiff de eerste avond van de Premier League op zijn naam te schrijven. De Engelsman versloeg zelfs Luke Littler, maar ging dit weekend op The Masters snel onderuit tegen Dimitri van den Bergh. In een herhaling van de finale van vorige week treft hij in Berlijn Gerwyn Price in ronde één, terwijl Michael van Gerwen de avond opent tegen Nathan Aspinall. Luke Littler en Rob Cross spelen een herhaling van de halve finale van het WK, terwijl Luke Humphries het opneemt tegen Peter Wright.

Zaterdag 10 Februari – Zondag 11 Februari: DPA Pro Tour 1 t/m 3
Tijd: 2.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Darren Penhall won vorig jaar met overmacht de DPA Pro Tour, maar de Engelse-Australiër gaf tijdens het WK aan met dartpensioen te gaan. ‘Down Under’ doet zich zo een nieuw scenario aan, met vele nieuwe kanshebbers. Mal Cuming, Jeremy Fagg en Brandon Weening waren vorig jaar zijn naaste belagers, maar hopen dit weekend meteen te laten zien dat zij nu de ambitie hebben om het WK te halen. Met in totaal 15 toernooi kan er een goed begin worden gemaakt.

Zaterdag 10 Februari – Zondag 11 Februari: PDC Europe Next Gen
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

PDC Europe komt dit jaar met iets nieuws: PDC Europe Next Gen. De beste spelers van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein zonder tourkaart mogen dit jaar tegen elkaar gaan strijden in deze nieuwe toernooienreeks. Naast prijzengeld wordt er gespeeld voor een plek in de PDC Super League aan het einde van het jaar: in dat toernooi wordt dan weer om een WK-plek gespeeld. In het eerste weekend in Hildesheim wordt er eerst gespeeld in groepen, waarna op zaterdag en zondag een winnaar wordt gekroond.

WDF Weekend

9 – 11 Februari: Lakitelek Darts Masters & Lakitelek Darts Classic

Jarno Bottenberg was afgelopen weekend de grote winnaar, maar de WDF zelf kan niet lang feestvieren. De volgende twee toernooien staan alweer gepland: in Hongarije worden er dit weekend twee toernooien in de categorie ‘Brons’ afgewerkt.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *