Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker - European Darts Grand Prix 2023

Deze Week: Strijden voor laatste WK-plekken

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 44: 30 Oktober – 5 November.

Woensdag 1 November – Donderdag 2 November: Players Championship 29 t/m 30
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Nog twee toernooien knallen: voor de spelers die nog niet zeker zijn van een WK-plek is dat de enige instelling deze week. Met nog twee Players Championship-toernooien te gaan is het voor veel spelers alles of niets. Niels Zonneveld gaf zichzelf twee weken geleden wat lucht, maar een extra paar zeges zou het voor hem makkelijker maken. Jermaine Wattimena en Martijn Kleermaker moeten al helemaal aan de bak: Wattimena staat op plek 29, Kleermaker op 32. Met maar 32 plekken gaat het dus nog spannend worden. Jeffrey Sparidaans, Maik Kuivenhoven en Jurjen van der Velde zullen daarnaast een plek op de Players Championship Finals willen veroveren: ook voor hen zijn dit twee uiterst belangrijke toernooien.

Vrijdag 3 November: Grand Slam of Darts Qualifier
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De Pro Tour zit er op vrijdag op, maar het kwalificatietoernooi voor de Grand Slam of Darts is niet minder prestigieus. Nog acht plekken zijn er te verdienen: James Wade verzekerde zich afgelopen weekend van een startbewijs. Michael van Gerwen, Gian van Veen en Berry van Peer zijn er vanuit Nederlands oogpunt bij, terwijl Dirk van Duijvenbode virtueel ook een plek in handen heeft. Voor de rest van onze landgenoten wordt het buffelen op vrijdag: kan Danny Noppert zijn goede vorm doorzetten en zich plaatsen voor het toernooi in Wolverhampton?

WDF Weekend

3-5 November: Malta Masters & Malta Open

De deelnemers voor het WK zijn bekend, maar de WDF gaat dit weekend gewoon door met toernooien. In Malta staat er zelfs een belangrijk tweetal op de planning: beide toernooien op het eiland vallen in de categorie ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *