Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Darts Grand Prix 2024

Deze Week: Suljovic-loze parade in Oostenrijk

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 17: 22 April – 28 April.

Donderdag 25 April: Premier League 13, Liverpool
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay (TV), www.pdc.tv/live-scores

Met nog maar vier speelrondes te gaan beginnen de spelers nu toch ook wel wat zenuwen te krijgen. Luke Littler en Luke Humphries staan er al goed voor, maar vooral Michael Smith, Michael van Gerwen en Nathan Aspinall moeten vol aan de bak. Aspinall, winnaar in Rotterdam, treft nu Humphries, terwijl van Gerwen het opneemt tegen Peter Wright. Michael Smith treft Rob Cross, terwijl Luke Littler en Gerwyn Price de avond openen.

Vrijdag 26 April – Zondag 28 April: Austrian Darts Open, European Tour 5
Tijd: 13.00 & 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

De drieweekse op de European Tour komt dit weekend ten einde, maar niet in Duitsland: de PDC reist door naar het zuiden, waar Oostenrijk de bestemming is. Voor de thuisfans wacht er daar een grote teleurstelling. Nationale held Mensur Suljovic is er niet bij, terwijl ook Rowby-John Rodriguez zich niet plaatste. Vier lokale spelers kunnen zich op donderdag nog plaatsen, maar de grote namen zijn er niet bij. Vanuit Nederlands oogpunt doen naast de gebruikelijke vijf (Van Gerwen, Noppert, Van Duijvenbode, Van Veen en Van Barneveld) nog drie spelers mee: Wessel Nijman en Jeffrey de Zwaan plaatsten zich via het kwalificatietoernooi, terwijl Richard Veenstra als vervanger van Luke Humphries een plek kreeg toegewezen.

Zaterdag 27 April – Zondag 28 April: DPNZ Tour 5 & 6
Tijd: 00.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Ben Robb stelde een paar weken geleden orde op zaken in Nieuw-Zeeland. ‘Big Rig’ won zijn eerste toernooi van het jaar en greep zo meteen de koppositie op de DPNZ Tour, waarvan de nummer één na 12 toernooien naar het WK mag. Mark Cleaver, Kayden Milne en John Hurring blijven zijn grootste concurrenten, nu de toernooienreeks bijna halverwege is.

WDF Weekend

26 – 28 April: Murray Bridge Grand Prix (AUS)

Brandon Weening liet afgelopen week al zien dat de WDF heel veel punten verdeeld in Australië, en ook aankomend weekend is dat weer de realiteit. Het enige toernooi dat meetelt richting het WDF WK valt in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *