Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Deze Week: Terugkeer naar Blackpool

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 28: 12 Juli – 18 Juli

Zaterdag 17 Juli – Zondag 18 Juli: World Matchplay, dag 1 & 2
Tijd: 20.00 avondsessies, 14.00 middagsessie (zondag)
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata. videoland

De zomer lijkt in Nederland langzaam te beginnen en dat kan in dartsland maar één ding betekenen: de World Matchplay staat voor de deur. Het toernooi in Blackpool, ook wel het ‘zomer WK’ genoemd, wordt voor de 28e keer gehouden en keert na één jaar afwezigheid weer terug in de toeristenstad. Dimitri van den Bergh won vorig jaar in Milton Keynes de ‘Phil Taylor Trophy’, maar kan hij dat dit jaar weer nu er wel weer publiek is? Het zou zo maar kunnen, want hij behoort tot de grote rij aan favorieten. Geen enkele speler kan zich topfavoriet noemen en dus lijkt het veld opener dan ooit. Michael van Gerwen hoort uiteraard bij de kanshebbers, maar de Nederlander staat wat titels betreft nog droog dit jaar. Vier landgenoten vergezellen hem in Engeland: Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena, die door de afmelding van Mensur Suljovic alsnog een uitnodiging kreeg.

Zaterdagavond 17 Juli – 20:00 uur
Dave Chisnall vs Vincent van der Voort
Jonny Clayton vs Dirk van Duijvenbode
Gerwyn Price vs Jermaine Wattimena
Dimitri Van den Bergh vs Devon Petersen

Zondagmiddag 18 Juli – 14:00 uur
Krzysztof Ratajski vs Brendan Dolan
Glen Durrant vs Callan Rydz
Rob Cross vs Ross Smith
James Wade vs Luke Humphries

Zondagavond 18 Juli – 20:00 uur
Joe Cullen vs Chris Dobey
Michael Smith vs Ryan Searle
Peter Wright vs Danny Noppert
Jose de Sousa vs Gabriel Clemens

WDF Weekend

17 Juli – 18 Juli: Slovenia Open

Vijf weken na de Gibraltar Open keert het WDF-circuit weer terug in Europa: de Slovenia Open staat op het programma. Het toernooi wordt voor de eerste keer gehouden en is door de WDF ingedeeld in de categorie ‘Brons’. Inschrijving is op locatie, wat ook inhoudt dat over deelnemers nog weinig bekend is.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *