Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Deze Week: The Masters start van nieuwe seizoen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 424 Januari – 30 Januari.

Vrijdag 28 Januari – Zondag 30 Januari: The Masters
Tijd: Avondsessies 20.00, Middagsessies 14.00
Waar te volgen: Viaplay Youtube, live.dartsdata

Het WK is achter de rug, Q-School is gespeeld, en dus is het tijd dat het nieuwe seizoen gaat beginnen. The Masters is de laatste jaren het startschot van het nieuwe jaar. De beste 24 spelers van de wereld nemen het in één weekend tegen elkaar op, met Jonny Clayton vorig jaar als (toen nog) verrassende winnaar. De uitbreiding naar 24 spelers (16 spelers was eerst de norm) leidde vorig jaar meteen tot spektakel. Vanuit Nederland doen er met Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode twee speler mee: Danny Noppert zou ook spelen, maar de Fries verwacht deze week vader te worden. Simon Whitlock vervangt hem. Naast het begin van het nieuwe seizoen luidt deze editie van The Masters ook een nieuwe tijdperk in qua TV-uitzendingen. Viaplay heeft sinds deze maand de rechten, maar verschijnt pas vanaf maart op TV. Veel hebben ze er nog niet over bekendgemaakt, maar als het goed is is dit toernooi gratis te zien op youtube, mét Nederlands commentaar.

Vrijdag 28 Januari – Zondag 30 Januari: PDCNB Pro Tour 1 & 2, ET Qualifiers 2 & 3
Tijd: Pro Tours 11.00, Qualifiers 18.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Denemarken wordt er ook begonnen aan het nieuwe seizoen. De eerste twee van in totaal tien toernooien op de PDCNB Pro Tour worden gehouden: de top twee na tien toernooien mag traditioneel afreizen naar het WK. Darius Labanauskas en Madars Razma zullen logischerwijs als favorieten aan de toernooien beginnen, maar ook kersvers bezitter van een tourkaart, Vladimir Andersen, zal op goede resultaten hopen. Bovenop de twee Pro Tours worden er ook nog twee kwalificatietoernooien gehouden voor de European Tour. Voor Euro Tour 1 plaatste Dennis Nilsson zich vorig jaar al, dit weekend staan er kwalificatietoernooien voor ET2 & 3 op het programma.

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *