Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dutch Open 2019 view

Deze Week: Topweekend in Assen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 5: 27 Januari – 2 Februari

Vrijdag 31 Januari – Zondag 2 Februari: Dutch Open Darts
Tijd: 10.00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl, Darts Actueel Twitter, RTV Drenthe

Het grootste darttoernooi ter wereld vindt dit weekend weer plaats in de Bonte Wever te Assen. Met maar liefst 5856 inschrijving komt geen enkel toernooi ook maar in de buurt. Op de vrijdag worden beide koppeltoernooien en het WDDA WK gehouden, op de zaterdag de singletoernooien bij de senioren. Op de zondag komt de jeugd in actie, waarna de mannen hun toernooi vanaf de laatste 64 vervolgen. Vanaf 12.30 beginnen dan de finales van alle categorieën. Richard Veenstra verdedigt zijn titel bij de mannen, Mikuru Suzuki is niet aanwezig en zal dus niet haar titel verdedigen. Bij de mannen verschijnen onder andere kersvers tourkaarthouders Nick Kenny en Martijn Kleermaker aan de oche. Ook Scott Mitchell, die in vorm lijkt, reist af naar Nederland. Via Darts Actueel blijft u het hele weekend op de hoogte, zowel via de site als via updates van de banen op Twitter.

Vrijdag 31 Januari – Zondag 2 Februari: The Masters
Tijd: 13.30 middag, 20.00 avond
Waar te volgen: RTL7

Het TV-seizoen begint al een aantal jaren met The Masters, een strijd tussen de beste 16 spelers van de wereld. De Premier League begint volgende week, maar hier ligt nu al meteen een titel voor het grijpen. Michael van Gerwen won vijf van de voorgaande zeven edities en mag zich dus de ultieme ‘master’ noemen. Hij zal zich in ronde één dan wel moeten ontdoen van Jonny Clayton, een speler waar hij het al meerdere keren lastig mee heeft gehad. Kersvers wereldkampioen Peter Wright begint met een duel tegen Joe Cullen, terwijl debutant Nathan Aspinall het opneemt tegen James Wade. Ook Gary Anderson keert na een jaar afwezig in Milton Keynes terug, hij treft Ian White.

Vrijdag 31 Januari – Zondag 2 Februari: DPA Pro Tour 1, 2 en 3
Tijd: 3.00 Nederland
Waar te volgen: tv. dartconnect

In Australië begint dit weekend ook het nieuwe seizoen. Zoals het nu lijkt zullen er 18 toernooien worden gehouden, waarna de beste speler over deze toernooien zich mag bewijzen in Ally Pally. Damon Heta zegevierde vorig jaar, maar na zijn succesvolle Q-School zal hij niet meer in Australië te zien zijn. Kansen dus voor mannen als James Bailey, Gordon Mathers en Rob Modra. In het eerste weekend is zelfs Kyle Anderson aanwezig, al zal dat maar bij één weekend blijven.

Zaterdag 1 Februari – Zondag 2 Februari: Superleague Germany
Tijd: 11.00 Nederland
Waar te volgen: https://www.facebook.com/SuperleagueDartsGermany/

Het eerste van vijf weekenden van de German Super League begint aankomende zaterdag. 16 van de beste spelers van onze oosterburen spelen elk weekend allemaal één keer tegen elkaar. Na vijf weekenden staan er dan 75 wedstrijden per speler op de teller. De beste 8 plaatsen zich vervolgens voor de finales, de winnaar hiervan mag naar het WK. Nico Kurz lukte dit vorig jaar, hij maakte op het WK daarna ook veel indruk. Hij zal hopen op titelprolongatie, al lukte het in de zeven vorige jaren niemand om meer dan één keer te zegevieren. Met Gabriel Clemens, Martin Schindler en Christian Bunse heeft hij daarnaast ook sterke concurrenten.

Image courtesy of FOTO: Pim Huberts (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *