Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock

Deze Week: Trekt Sherrock goede vorm door?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 38: 20 September – 26 September

Vrijdag 24 September – Zondag 26 September: European Tour 2: Gibraltar Darts Trophy
Tijd: 13.00 middagsessies. 19.00 avondsessies
Waar te volgen: pdc.tv, live.dartsdata

De tweede European Tour is dit jaar ook meteen de laatste en dus is dit weekend enorm belangrijk. Niet alleen plaatsten de beste 32 spelers op de European Tour Order of Merit na dit toernooi zich voor het EK, ook is dit de laatste kans om plaatsing voor de World Grand Prix. Het dubbel-in dubbel-uit toernooi begint al over twee weken en dus is dit het laatste toernooi vooraf. Martijn Kleermaker lijkt zeker van zijn debuut, vooral omdat hij ook dit weekend nog in Gibraltar in actie komt. Hij is één van vijf Nederlanders: naast hem verschijnen ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Geert Nentjes aan de oche. Van Duijvenbode en Noppert hebben zeker een overwinning nodig om het EK te halen. Ook mannen als Jonny Clayton en Krzystof Ratajski kunnen het zich niet veroorloven hun eerste wedstrijd te verliezen.

Zaterdag 25 September – Zondag 26 September: PDC Women’s Series
Tijd: 11.00
Waar te volgen: pdc.tv, live.dartsdata

Fallon Sherrock wist bijna voor een ongelofelijke stunt te zorgen op de Nordic Darts Masters, maar Michael van Gerwen was haar net te sterk af. Dit weekend liggen er grotere kansen in Milton Keynes. De Women’s Series gaat van start en met zes toernooien is het meteen een druk weekend. Niet alleen pakt de beste speler na zes toernooien een plek op de Grand Slam, er wordt ook gestreden voor WK-plekken. De top twee na 12 toernooien mag naar Ally Pally. Sherrock hoort logischerwijs tot de topfavorieten, maar ook Lisa Ashton en Deta Hedman kunnen niet worden uitgesloten.

Image courtesy of FOTO: Mikal Schlooser (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *