Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Twee TV-finales in één week

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 42: 12 Oktober – 18 Oktober.

Maandag 12 Oktober: World Grand Prix Finale
Tijd: 21.00
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Wat een verhaal kan het worden: Dirk van Duijvenbode die bij zijn debuut op de World Grand Prix meteen de titel pakt. Wil hij daadwerkelijk de beker omhoog gaan houden, zal hij wel van Gerwyn Price moeten winnen. De underdog-positie ligt ‘Titan’ echter wel, dat laat hij al het hele toernooi zien. Het belooft in ieder geval een mooie finale te worden, hopelijk wordt het dat ook voor de Nederlander.

Donderdag 15 Oktober: Premier League Darts Play-Offs
Tijd: 20.00
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Premier League in Oktober? Normaal zou je voor gek worden verklaard, maar dit jaar staat de finale echt pas in de laatste maanden van het jaar gepland. In Coventry nemen de vier overgebleven spelers het tegen elkaar op, met als hoofdprijs de felbegeerde Premier League beker. Glen Durrant en Nathan Aspinall zijn er bij hun debuut meteen bij, en zouden elkaar zelfs in de finale kunnen treffen. Durrant neemt het in de halve finales namelijk op tegen Gary Anderson, Aspinall treft Peter Wright.

Vrijdag 16 Oktober – Zondag 18 Oktober: European Tour 3, Sindelfingen
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: pdc.tv, live.dartsdata

Weinig rust voor de topdarters, want op de vrijdag staat meteen de derde Euro Tour op het programma. Devon Petersen won drie weken geleden ET2, en ook nu is hij er weer bij. Vijf Nederlanders staan er nu op de startlijst, naast Michael van Gerwen zijn dit zijn vriend Vincent van der Voort, Maik Kuivenhoven, Derk Telnekes en Martijn Kleermaker.

Vrijdag 16 Oktober – Zondag 18 Oktober: Women Series and Grand Slam Women Qualifier
Tijd: 13.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De PDC kwam deze zomer met een enorme verrassing: er werd aangekondigd dat er een Women Series zou worden georganiseerd. Een weekend lang, gedurende vier toernooien, mogen de beste vrouwen ter wereld het tegen elkaar opnemen. De best twee over deze toernooien mogen daarna naar het WK. Voorafgaand, en dus op de vrijdag, wordt er ook nog een kwalificatietoernooi voor de Grand Slam gehouden. Fallon Sherrock liet afgelopen weekend op de Challenge Tour zien in uitstekende vorm te zijn, maar zij zal het op moeten nemen tegen de sterke Lisa Ashton. Mikuru Suzuki geldt ook zeker als een kanshebber, indien zij de oversteek uit Japan kan maken.

Zaterdag 17 Oktober: China Qualifier
Tijd: 12.00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Zaterdag zal de dertiende internationale qualifier bekend worden, de Chinese Qualifier. In totaal zijn er 4 online toernooien gespeeld, voor de Online China Tour. De top 32 na het vierde toernooi hebben zich geplaatst voor de WK Qualifier die zal worden gespeeld in Zhoushan. Daarnaast zullen er ook nog 16 JDC Virtual Qualifiers mee gaan doen. Die qualifiers nemen het in de eerste ronde op tegen de nummers 17 t/m 32 van de Online China Tour Order of Merit. De top 16 stroomt pas in, in de tweede ronde. De grote favoriet is natuurlijk de nummer één geplaatste Xiaochen Zong, die al twee keer eerder op het WK meedeed. Hij krijgt concurrentie van o.a. Chengan Liu, Bin Zheng, Qingyu Zhan, Xicheng Han, Jiacheng Liu, Yuanjun Liu, Di Zhuang en Wenqing Liu.

Zaterdag 17 Oktober: Oost Europa Qualifier
Tijd: 12.00 Nederland
Waar te volgen: PDC Hungarian Fan Club Facebook

Ook in Hongarije een kwalificatietoernooi, hier voor spelers uit Oost Europa. Van de drie Tour Card houders die hier mogen spelen is alleen Boris Krcmar aanwezig, Karel Sedlacek en Krzysztof Kciuk kunnen om diverse redenen niet. Krcmar mag hierdoor als favoriet worden aangewezen, maar hij zal sterke concurrentie krijgen van spelers als Adam Gawlas, Pero Ljubic en Patrik Kovacs.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *