Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Deze Week: Tweede kans op de Challenge Tour

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 3: 16 Januari – 22 Januari.

Vrijdag 20 Januari – Zaterdag 21 JanuariNordic Darts Masters
Tijd: Vrijdag 19.00, Zaterdag 13.00 & 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

Vanuit Bahrein vliegt het circus van de PDC meteen door naar Kopenhagen. De derde editie van de Nordic Darts Masters staat op het programma: Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh wonnen de vorige edities. Beide mannen staan ook deze editie aan de start. MVG treft de Zweed Andreas Harrysson, terwijl Dimitri van den Bergh met Madars Razma een pittige tegenstander kreeg. Michael Smith hoopt zijn ongeslagen reeks uit te breiden tegen Darius Labanauskas, terwijl Gerwyn Price het opneemt tegen een thuisspeler: Benjamin Drue Reus.

Vrijdag 20 Januari – Zondag 22 Januari: Challenge Tour 1 t/m 5
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Q-School zit er op: 27 spelers kunnen hun geluk niet op. Voor de overige, meer dan 800, spelers blijft de Challenge Tour over. Het eerste weekend staat amper vijf dagen na het einde van Q-School al weer voor de deur. Voor de spelers die zich over de teleurstelling heen hebben kunnen zetten is hier toch genoeg om voor te spelen. Niet alleen verhoogde de PDC het totale prijzengeld per toernooi van 10k naar 15k, liggen er WK-plekken en tourkaarten voor de beste twee spelers te wachten, ook is er via de Challenge Tour nog een weg naar de Pro Tour in 2023. Mochten spelers met een tourkaart zich afmelden voor Players Championship-toernooien, dan worden de vervangers via deze ranglijst gekozen. Het eerste weekend is dus extra belangrijk.

WDF Weekend

19 – 22 Januari: Las Vegas Open
20 – 22 Januari: Romanian Open
20 – 22 Januari: Romanian Classic

Geen enkele Noord-Amerikaan wist dit jaar een tourkaart te winnen, dus zal de focus weer op de WDF liggen. In Las Vegas staat dit weekend meteen een toernooi in de categorie ‘Zilver’ op het programma. Kansen voor Danny Lauby en Alex Spellman om de nare smaak van Q-School weg te spoelen, mochten ze niet in Europa blijven voor de Challenge Tour. In Roemenië staan er zelfs twee toernooien op het programma: één Zilver en één brons.

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *