Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: UK Open met recordaantal Nederlands

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 10: 2 Maart – 8 Maart

Donderdag 5 Maart: Premier League Darts 5, Exeter
Tijd: 20.00
Waar te volgen: RTL7

Zoals gewoonlijk strijkt de Premier League op de avond voor de UK Open neer in Exeter. Luke Humphries is hier voor het tweede jaar op rij de Challenger. Vorig jaar speelde hij hier gelijk tegen Gerwyn Price, dit jaar wacht een uitdaging tegen Gary Anderson. Rob Cross en Daryl Gurney, beide wisselvallig aan de Premier League begonnen, openen de avond. Gerwyn Price vs Glen Durrant en Nathan Aspinall vs Peter Wright volgen. Michael van Gerwen en Michael Smith mogen de avond afsluiten. Smith won afgelopen weekend in België nog van MVG.

Vrijdag 6 Maart – Zondag 8 Maart: UK Open
Tijd: 13.30 middagsessies, 20.00 avondsessies
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Eén van de mooiste toernooien van het jaar staat dit weekend op het programma. Het is dit jaar al de 18e editie, en met James Wade, Steve Beaton en Wayne Jones staan er drie spelers aan de start die alle 18 edities meededen. Nathan Aspinall is de verdedigend kampioen, en met de vorm waarin ‘The Asp’ op dit moment in verkeerd behoort hij dit jaar zeker tot de kanshebbers. Zoals gewoonlijk hoort hier ook Michael van Gerwen bij, en ook Peter Wright en Gerwyn Price lijken goede kanshebbers. Maar liefst 23 Nederlanders staan er aan de start in Minehead, een record. Naast de 19 Tour Card Houders zijn dit Berry van Peer, Kevin Doets, Owen Roelofs en Danny van Trijp.

Vrijdag 6 Maart – Zondag 8 Maart: DPA Pro Tour 4, 5 en 6
Tijd: 3.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Gordon Mathers heeft de DPA Pro Tour nu al in zijn greep. Door een verandering van de regels tellen ook de laatste 8 toernooien van 2019 mee, waardoor de voorsprong van Mathers op nummer twee Robbie King nu al 50 punten is. Alle drie de toernooien winnen dit weekend levert 60 punten op. Kansen zijn er dus nog steeds, maar de achtervolgers van Mathers moeten dan wel aan een serieuze inhaalslag beginnen.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *