Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: UK Open winnaar in de Premier League

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 11: 11 Maart – 17 Maart

Donderdag 14 Maart: Premier League 6 Nottingham
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTlZ

Week 6 alweer van de Premier League 2019, dit keer in de Motorpoint Arena in Nottingham. Het belooft een cruciale week te worden, met name voor de Nederlanders. Michael van Gerwen won namelijk niet in zijn laatste twee wedstrijden en wist, met zijn UK Open nederlaag en verliespartij op Players Championship 4 toegevoegd, nu al vier wedstrijden op rij niet meer te winnen. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2011, toen hij nog maar 21 was. Hij neemt het op tegen de man in vorm de laatste weken en zal daardoor misschien nog wel extra gebrand zijn om te laten zien dat hij toch de beste is. Voor Raymond van Barneveld is de situatie een stuk beknellender. Hij neemt het op tegen Rob Cross en heeft elk punt die hij kan krijgen erg nodig. Kersverse UK Open winnaar Nathan Aspinall mag het als ‘Contender’ op gaan nemen tegen Michael Smith, een herhaling van de halve finale op het meest recente WK. James Wade neemt het op tegen Mensur Suljovic, terwijl Peter Wright en Daryl Gurney de avond afsluiten.

Vrijdag 15 Maart: European Tour Qualifiers voor Tour Card houders
Tijd: 16:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Over twee weken gaat het Euro Tour seizoen al weer van start, deze week staan er nog Qualifiers op het programma. De geplaatste spelers voor het derde en vierde toernooi werden vorige week bekendgemaakt, 24 andere plekken op deze toernooien worden vrijdag verdeeld. Raymond van Barneveld heeft zich alleen ingeschreven voor het tweede kwalificatietoernooi en zal dus afwezig zijn op de German Darts Grand Prix. Spelers als Wattimena, Noppert en de Zwaan hopen zich te kwalificeren via de Europese Qualifier, voor mannen als Durrant, Wilson, King en Bunting moet het gebeuren tijdens de UK Qualifier.

Zaterdag 16 Maart – Zondag 17 Maart: Players Championship 7&8
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Toernooien 7 en 8 alweer van de reeks van 30 toernooien. Gerwyn Price won een aantal weken geleden nog beide toernooien, dit keer zal de concurrentie nog wel sterker zijn. Michael van Gerwen keert na een weekend afwezigheid weer terug en ook Gary Anderson staat dit weekend ingeschreven. De Schot kan zijn eerste Players Championship van het jaar gaan spelen na zijn rugblessure. Mensur Suljovic en Corey Cadby ontbreken, voor de Australiër begint het er lastig uit te zien.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig/PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *