Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Deze Week: UK Open zonder duidelijke favoriet

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 9: 1 Maart – 7 Maart

Vrijdag 5 Maart – Zondag 7 Maart: UK Open
Tijd: 13.00 middagsessies, 20.00 avondsessies
Waar te volgen: RTL 7, tv.dartconnect, pdc.tv, live.dartsdata.com

Na een uiterst succesvolle Super Series gaat nu de focus bij de PDC op het eerst ranking TV toernooi van 2021: de UK Open. Maar liefst 160 spelers strijden in drie dagen om de felbegeerde titel, waaronder maar liefst 24 Nederlanders. Raymond van Barneveld maakt na zijn desastreus verlopen WK van 2020 zijn terugkeer op een TV toernooi. Met zijn vorm lijkt het goed te zitten, getuigende zijn titel afgelopen weekend. Michael van Gerwen kende een matige Super Series en zal hopen dat de vorm er nu wel is. Bij wie die vorm er wel is, is Dirk van Duijvenbode. Hij zal hopen dit door te trekken en net als in 2020 indruk te maken op TV. Naast MVG lijken ook Price en Wright niet bepaald in vorm. Een duidelijke favoriet is er hierdoor niet, al zal Jonny Clayton wel met veel vertrouwen aan het toernooi beginnen.

Zaterdag 6 Maart– Zondag 7 Maart: DPA Satellite Tour 3&4
Tijd: 2.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnectDPA Australia Facebook

Na het eerste weekend in Australië liet Kyle Anderson weten niet meer terug te keren als prof. Toch is er een grote kans dat hij op nationaal niveau dit weekend wel in actie komt. Een WK plek zal hij namelijk niet afslaan. Dan moet het wel een stuk beter dan het vorige weekend, maar alles is nog mogelijk. Afhankelijk van inschrijvingen worden er in vijf ‘bubbles’ gespeeld, met plekken op de WK Qualifier te verdienen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *