Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra

Deze Week: Ultieme chaos op Q-School

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 3: 13 Januari – 19 Januari

Donderdag 16 Januari – Zondag 19 Januari: European Q-School
Tijd: 10.30 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Beide WK’s zitten er op, tijd voor Q-School. Bijna traditiegetrouw begint het PDC seizoen met vier dagen vol stress, zweet en toch ook blijdschap. In totaal zijn er 31 nieuwe plekken op het PDC-circuit te verdienen, waarvan er 11 worden verdeeld in Hildesheim. 332 spelers uit Europa (en James Bailey en Cody Harris) mogen het met elkaar gaan uitvechten. Hieronder bevinden zich maar liefst 80 Nederlanders, een record. Spelers als Wesley Harms, Richard Veenstra en Martijn Kleermaker komen over vanuit de BDO, en zij mogen toch ook tot de favorieten worden gerekend. Dirk van Duijvenbode en een jong talent als Wessel Nijman staan ook met ambitie aan de start. Wij kiezen hier deze vijf, maar er zijn nog wel 20 op te noemen die een goeie kans maken. Zij krijgen concurrentie van onder andere Mario Vandenbogaerde, Boris Koltsov, Michael Unterbuchner en José Justicia.

Donderdag 16 Januari – Zondag 19 Januari: UK Q-School
Tijd: 11.30 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

In Wigan worden er maar liefst 20 Tour Cards verdeeld, maar met 522 spelers doen hier ook een stuk meer spelers mee dan in Duitsland. De volledige top van de BDO heeft zich ingeschreven, Adam Smith-Neale is de enige uit de top 16 die ontbreekt. Dit betekent dus ook dat kersvers wereldkampioen Wayne Warren aan de oche verschijnt. Jim Williams geldt als een enorme kanshebber, terwijl ook Scott Mitchell tijdens zijn eerste deelname wel eens hoge ogen kan gaan scoren. Vanuit het oosten van de wereld komen Seigo Asada en Damon Heta over, vanuit het westen Jeff Smith en Leonard Gates. Toch zullen de meeste ogen gericht zijn op Fallon Sherrock. Na haar succes in Ally Pally wordt er nu heel wat van haar verwacht.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *