Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Unieke editie World Matchplay

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 29: 13 Juli – 19 Juli

Zaterdag 18 Juli – Zondag 26 Juli: World Matchplay
Tijd: 19.00 Nederland
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Na een zeer succesvolle herstart van het PDC seizoen met de Summer Series wordt er deze week weer een nieuw concept uitgeprobeerd. De World Matchplay wordt voor de eerste keer in de geschiedenis niet in Blackpool gehouden, maar zonder publiek in Milton Keynes. Dit alles vanwege de corona maatregelen in de UK. De PDC heeft al aangekondigd er alles aan te doen om het toch op een TV-waardig toernooi te laten lijken. Het zal in ieder geval een unieke editie worden, met misschien wel een verrassende winnaar. Denk aan een Ian White, die op de vloer tot de top behoord en zou kunnen profiteren van een editie zonder publiek.

Vijf Nederlanders gaan proberen de Phil Taylor Trophy te winnen. Van Gerwen zal zeker gebrand zijn om dit jaar weer de beste te zijn, zijn laatste titel stamt uit 2016. Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort vergezellen hem. Daarnaast staan er met Jose de Sousa, Gabriel Clemens, Dimitri van den Bergh en Ryan Joyce vier debutanten aan de start. Wattimena (vs Ratajski) en Van Gerwen (vs Dolan) komen deze week op de zaterdag in actie, De Zwaan (vs Durrant) begint op zondag. Simon Whitlock en Ryan Joyce openen het bal, terwijl met Wright vs De Sousa een potentiele kraker op het programma staat op zondag. Er zijn in deze editie alleen maar avondsessies, en alles wordt live uitgezonden bij RTL7.

Image courtesy of FOTO: Chris Dean/PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *