Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Van WK’s naar Q-School

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 1: 31 December – 7 Januari.

Dinsdag 1 Januari: PDC WK Finale
Tijd: 20:00 Nederland 
Waar te volgen: RTL7

Na 15 dagen vol verrassingen en falende toppers krijgen we toch een op papier geweldige finale. Michael van Gerwen en Michael Smith zullen in een herhaling van de Premier League finale uit gaan maken wie zich tot wereldkampioen mag kronen. Beide mannen overtuigden dit toernooi en vooral voor Smith is dit een echte stap richting de absolute wereldtop. MVG gaat op voor zijn derde wereldtitel, ‘Bullyboy’ gaat proberen zijn eerste te winnen.

Donderdag 3 Januari – Zondag 6 Januari: Europese Q-School
Tijd: 12:00 Nederland 
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Twee dagen na de belangrijkste wedstrijd van het jaar gaat voor een groot aantal spelers het belangrijkste toernooi van het jaar van start. Q-School is voor velen het begin van een carrière, maar het kan ook zeker carrières breken. Net als vorig jaar is Q-School opgedeeld in twee toernooien, één voor Europa en één voor het Verenigd Koninkrijk. De eerste categorie mag zich op donderdag in Hildesheim melden. Een grote vertegenwoordiging Nederlanders zal hier ook worden verwacht. Spelers als Jeffrey de Graaf, Justin van Tergouw en Yordi Meeuwisse zullen proberen een plek op de Pro Tour te bemachtigen. Makkelijk zal het niet worden, want ook grote namen zoals Darius Labanauskas, Jeff Smith, Boris Koltsov en Karel Sedlacek zullen een gooi naar een Tour Card doen.

Zaterdag 5 Januari – Zondag 12 Januari: BDO Wereldkampioenschap
Tijd: 14:00 (middagsessies), 20:00 (avondsessies) 
Waar te volgen: Eurosport

Het ene WK is voorbij of het andere WK staat al weer voor de deur. Op Lakeside zullen 58 spelers in 3 categorieën gaan strijden om wereldtitels. Hieronder bevinden zich 8 Nederlanders: Wesley Harms, Richard Veenstra, Chris Landman, Willem Mandigers, Derk Telnekes en Wouter Vaes bij de mannen, Aileen de Graaf en Sharon Prins bij de vrouwen. Bij zowel de mannen als de vrouwen valt een duidelijke favoriet aan te wijzen. Glen Durrant heerst al een paar jaar en heeft zijn zinnen gezet op een derde wereldtitel. Lisa Ashton, die een aantal weken geleden nog verloor van Jan Dekker, is torenhoog favoriet bij de vrouwen. Voor het eerst in jaren zal Lakeside ook weer op de Nederlandse TV te zien zijn. Eurosport zal het gehele toernooi uit gaan zenden.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *