Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Vechten om EK-plekken

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 43: 19 Oktober – 25 Oktober.

Dinsdag 20 Oktober: PDC Home Tour II Finale
Tijd: 10.30
Waar te volgen: pdc.tv, live.dartsdata

Op 31 Augustus begon de PDC met een tweede editie van de Home Tour, bedacht voor spelers lager op de wereldranglijst. Dit pakte echter totaal anders uit, want in de finale staan deze week onder andere de nummer 14 van de wereld, Krzysztof Ratajski, en de nummer 17, Jonny Clayton. Een echte geldprijs is er niet voor de winnaar, maar wel de eeuwige roem van dit toernooi. Ron Meulenkamp heeft zich als enige Nederlander ook knap voor de finale geplaatst, net als Luke Humphries, Ross Smith, Damon Heta en Kai Fan Leung. Wie pakt de eer?

Vrijdag 23 Oktober – Zondag 25 Oktober: European Tour 4, Riesa
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: pdc.tv, live.dartsdata

Het laatste Euro Tour toernooi van het jaar alweer, gehouden in Riesa. Maar vier toernooien stonden er dit jaar op het programma, waardoor er op het EK ook een aantal verrassende namen zullen staan. Eén daarvan is Maik Kuivenhoven, die ook dit weekend in Riesa weer aanwezig is. Er doen maar liefst negen Nederlanders mee, naast Kuivenhoven zijn dit Van Gerwen, Noppert, Meulenkamp, Klaasen, Van de Pas, Zonneveld, Kleermaker en Van Duijvenbode. Wie pakken de laatste plekken op het EK? En kan De Zwaan, die nu nog net op een plek staat, die plek vasthouden?

Zondag 25 Oktober: EADC Qualifier
Tijd: 11.00
Waar te volgen: EADC Facebook

De Qualifiers komen ook weer langzaam op stoom en dit weekend staat de EADC Qualifier gepland, voor spelers uit de voormalige soviet unie. Boris Koltsov leek altijd de grote favoriet, maar de afgelopen weken lijkt hij niet in vorm. Zijn landgenoot Aleksei Kadochnikov zou hem zomaar van de troon kunnen stoten.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *