Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Veel kanshebbers op World Cup of Darts

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 23: 3 Juni – 9 Juni

Donderdag 6 Juni – Zondag 9 Juni: World Cup of Darts
Tijd: 19:00 avondsessies, zondag 13:00 middagsessie
Waar te volgen: RTL7

Eén van de kleurrijkste toernooien van het jaar staat deze week op het programma: de World Cup of Darts. 32 landen, afkomstig uit zes verschillende continenten, strijden in Hamburg voor de wereldtitel voor landen. Nederland is de titelverdediger, echter niet met regerend kampioen Raymond van Barneveld. Jermaine Wattimena zal hem vervangen en zal aan de zijde van Michael van Gerwen zijn debuut maken. Litouwen maakt als land ook zijn debuut, zij vervangen Zwitserland. De Filipijnen keren na een aantal jaar afwezigheid ook weer terug, dit gaat ten koste van Thailand. Op papier lijkt Engeland de favoriet, maar met een niet in geweldige vorm verkerende Michael Smith en een ietwat wisselvallige Rob Cross is het nog lang niet zeker van een succesvol toernooi. Wales, Schotland en ook Noord Ierland mogen ook aangewezen worden als favorieten, terwijl landen als Japan, Polen en Duitsland als outsiders mogen worden bestempeld.

Zaterdag 8 Juni – Zondag 9 Juni: Development Tour 9 t/m 12
Tijd: 11:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

In Milton Keynes, Engeland, wordt er door de spelers onder 23 gewoon doorgespeeld. Martin Schindler, actief op de World Cup, is hier nog speelgerechtigd, maar speelde tot nu toe nog geen toernooi. Wie dat zeker wel deed is Ryan Meikle. De Engelsman won al twee toernooien en gaat fier aan de leiding in het klassement. Jeffrey de Zwaan en Geert Nentjes staan op respectievelijk plek 5 en 6. Met Kevin Doets, Danny van Trijp, Wessel Nijman en Mike van Duivenbode staan er nog vier Nederlanders in de top 32. Lukt het één van hen dit weekend toe te slaan?

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers/PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *