Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Verrassingen op de loer bij EK

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 44: 26 Oktober – 1 November.

Donderdag 29 Oktober – Zondag 1 November: European Championship
Tijd: Donderdag 16.00, Vrijdag 13.00 en 19.00, Zaterdag en Zondag 20.00
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata, (donderdag op RTLZ en Videoland)

Vier dagen na het vierde en laatste Euro Tour toernooi van het jaar staat alweer het European Championship op het programma. Een vreemde editie, want doordat de spelers maar vier toernooien hadden om zich te kwalificeren staan er naast onderlinge duels tussen wereldtoppers ook verrassende spelers op de deelnemerslijst. Maik Kuivenhoven mag hier ook tot worden gerekend: de Nederlander maakt zijn debuut tegen Nathan Aspinall. Naast Kuivenhoven zijn nog vijf Nederlanders aanwezig: Michael van Gerwen, Danny Noppert, Martijn Kleermaker, Dirk van Duijvenbode en Jeffrey de Zwaan. Noppert en Van Duijvenbode treffen elkaar meteen in ronde één. Alle vier de Euro Tours werden gewonnen door verschillende spelers, en ook op dit toernooi lijkt er geen duidelijke favoriet aan te wijzen. Stunt Rob Cross, die toch ietwat uit vorm is, door zijn titel te prolongeren?

Zaterdag 31 Oktober – Zondag 1 November: Africa Qualifier
Tijd: N.n.b.
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Voor het eerst in de geschiedenis van het WK zullen er twee spelers uit Afrika op het grootste toernooi van het jaar verschijnen. Devon Petersen mag door zijn fantastische jaar mee doen via de Pro Tour (of zelfs nog via de grote wereldranglijst), waardoor de deur wordt geopend voor een nieuwe Afrikaanse Qualifier. Carl Gabriel, die over een aantal weken ook op de World Cup speelt, en Masande Mgedeza, die de sterren van de hemel speelt op de WDF Virtual Cup, behoren tot de favorieten, maar er is ruimte voor verrassingen.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *