Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Deze Week: Volle week aan darts

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 19: 9 Mei – 15 Mei.

Dinsdag 10 Mei – Woensdag 11 Mei: Players Championship 14 & 15
Tijd: 13.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect

Nadat op maandagmiddag twee kwalificatietoernooien zijn gehouden voor de European Tour, wordt er op de dinsdag dan eindelijk weer een Players Championship gehouden. Na een maand afwezigheid wordt er in Wigan begonnen aan toernooi 14 en 15 uit de reeks. Naast de gebruikelijke deelnemers uit Nederland is ook Danny van Trijp van de partij: na zijn zege op de Challenge Tour behoort hij nu tot de eerste reserves. Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Peter Wright zijn alle drie afwezig, extra kansen voor de rest van het veld dus.

Donderdag 12 Mei: Premier League Darts 14, Sheffield
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Met nog drie speelrondes te gaan lijkt de spanning wat uit de Premier League verdwenen. Het nieuwe format lijkt te werken, maar met elke week dezelfde spelers begint de klad er ook wat in te komen. Wat ook niet helpt, is dat de top vier al zeker lijkt. Jonny Clayton heeft zich al geplaatst voor de finales, maar ook Michael van Gerwen, James Wade en Peter Wright lijken zich op te kunnen gaan maken voor de laatste vier. Gerwyn Price heeft een wonder nodig, te beginnen met een partij tegen Gary Anderson. Joe Cullen treft in de eerste wedstrijd van de avond James Wade, Michael van Gerwen neemt het op tegen Peter Wright, waarna Jonny Clayton en Michael Smith elkaar ook zullen bevechten.

Vrijdag 13 Mei – Zondag 15 Mei: European Tour 6, Czech Darts Open
Tijd: 13.00 Middagsessies, 19.00 Avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata

De European Tour blijft maar doordenderen. Zelfs na midweekse Players Championships wordt er in het weekend gewoon weer gedart op het vasteland van Europa. Praag is dit keer de bestemming. De eerste editie in 2019 werd een toernooi vol verrassingen, met Jamie Hughes als sensationele winnaar in een bloedhete arena. Na twee jaar corona keert de PDC nu terug naar Tsjechië en acht Nederlanders reizen mee. Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode starten op de zaterdag, terwijl Geert Nentjes ook aanwezig is net als Dennie Olde Kalter en Martijn Dragt die hun debuut maken. Jeffrey de Zwaan, Martijn Kleermaker en Vincent van der Voort gaan ook op jacht naar de titel.

Vrijdag 13 Mei – Zondag 15 Mei: CDC Pro Tour 1 t/m 3
Tijd: 21.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De CDC Pro Tour gaat dit weekend van start, en het belooft een zeer interessant jaar te worden. Maar liefst 4 spelers uit Noord-Amerika zijn op dit moment in bezit van een Tour Card, terwijl er met Danny Lauby en Leonard Gates nog twee topspelers op het continent rondlopen. Er worden dit jaar 12 toernooien gespeeld, waarna de beste Amerikaan en Canadees een plek op het PDC WK verdienen. Het belooft een flinke strijd om deze tickets te worden.

Vrijdag 13 Mei – Zondag 15 Mei: DPA Pro Tour, Weekend 4
Tijd: 3.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het vierde van in totaal vijf weekenden in Australië vindt deze week plaats. De topspelers lijken zich in elke regio wel al te hebben verzekerd van de finaleplaatsen, maar desalniettemin zal er flink worden gestreden voor de te behalen titels.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *