Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton - World Grand Prix 2021

Deze Week: Vreemd EK mist enkele toppers

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 41: 11 Oktober – 17 Oktober

Donderdag 14 Oktober – Zondag 17 Oktober: European Championship Darts
Tijd: Middagsessies 14.00, Avondsessies 20.00
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata, Videoland

Na een enerverend editie van de World Grand Prix reist de PDC verder naar Salzburg, Oostenrijk. Het European Championship, oftewel het EK, staat het op het programma. De afgelopen weken is de discussie rond het toernooi opgelaaid: doordat er maar twee toernooien op de European Tour werden gehouden is het complete veld slechts gebaseerd op deze twee toernooien. In het geval van een aantal spelers was het winnen van één wedstrijd genoeg voor plaatsing voor dit TV-toernooi. Automatisch levert dit ook slachtoffers op: World Grand Prix-winnaar Jonny Clayton, Dimitri van den Bergh, Dave Chisnall en Stephen Bunting zijn maar een kleine greep uit topnamen die er niet bij zijn. Vanuit Nederlands oogpunt houdt het ook niet over: alleen Michael van Gerwen en Danny Noppert zijn erbij. Peter Wright won vorig jaar en is erop gebrand om zijn World Grand Prix-deceptie weg te spelen met een nieuwe titel. Wie kan hem stoppen?

Zaterdag 16 Oktober: Central/South America World Championship Qualifier
Tijd: 21.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Ook de kwalificatietoernooien voor het WK volgen zich nu in rap tempo op. Afgelopen weekend wist Yuki Yamada een plek in Ally Pally te bemachtigen, aankomend weekend ligt er een plek op te rapen in Costa Rica. Spelers uit Centraal en Zuid Amerika mogen meedoen aan deze qualifier en het lijkt erop dat dit jaar een recordaantal aan deelnemers een gooi naar het ticket zal doen. Diogo Portela is logischerwijs ook dit jaar weer de grote favoriet, maar mannen als Sudesh Fitzgerald, Norman Madhoo en Jesus Salate kloppen ook stevig aan de deur. Er zou zomaar eens een verrassende winnaar kunnen komen.

WDF Weekend

16 – 17 Oktober: British Open (EN)
16 – 17 Oktober: British Classic (EN)
16 Oktober: Virginia Beach Classic (USA)

Een belangrijk weekend bij de WDF: met twee zilveren en één gouden (British Open) toernooi zijn er veel punten te verdienen voor spelers op jacht naar het WK. In Amerika zal Jules van Dongen proberen een grote stap te zetten naar Lakeside, terwijl in Engeland veel kansen liggen voor de lokale spelers. Maar weinig internationale spelers reizen af naar het eiland, maar onder zich bevinden zich wel de nummer één van de WDF, Brian Raman, en Andy Baetens en Lukas Wenig.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *