Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Vrouwen aan zet tijdens uniek kwalificatietoernooi

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 46: 12 November – 18 November.

Maandag 12 November – Zondag 18 November: Grand Slam of Darts
Tijd: Elke dag 20:00, middagsessie zondag 14:00
Waar te volgen: RTL7 (Zondagmiddag op de stream)

De aankomende twee avonden zal in Wolverhampton de beslissing vallen in de groepfases. Van Gerwen, Van Barneveld en Harms kunnen alle drie nog aan de bak, nadat ze alle drie al een wedstrijd verloren. Vanaf woensdagavond wordt er begonnen aan de knock-out fase. Op de finaledag zullen er in de middag de halve finale wedstrijden worden afgewerkt, alvorens om half negen de finale van start gaat. Kan MVG zijn titel verdedigen?

Zaterdag 17 November: Rest of the World Vrouwen Kwalificatietoernooi
Tijd: 17:00 Nederland
Waar te volgen: PDC Europe

Bij de uitbreiding van het WK naar 96 spelers is er voor de eerste keer ook plaats voor een specifiek vrouwen kwalificatietoernooi. Met Gayl King en Anastasia Dobromyslova was al twee keer eerder een vrouw actief op het WK, dit jaar komen daar sowieso en derde en vierde bij. Alle vrouwelijke darters van buiten de UK mogen in Duitsland als eerste een gooi doen naar een plaats, en dus krijgen Canadees King en Rus Dobromyslova weer een kans. Aileen de Graaf en Sharon Prins behoren namens Nederland tot de favorieten, terwijl de Japanse sensatie Mikuru Suzuki en voormalig WK-finalist Corrine Hammond ook hoge ogen hopen te gooien.

Zondag 18 November: German Super League Final
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: PDC Europe/Sport1 Duitsland

Onze oosterburen mogen deze week ook een deelnemer gaan leveren aan het naderende WK. De beste acht spelers van de reguliere German Super League, die dit jaar over vijf weekenden werd gehouden, zullen in Düsseldorf strijden voor de titel en een WK-plek. Spelers als Schindler en Hopp zullen hierin logischerwijs ontbreken, aangezien zijn zich al via een andere weg voor Ally Pally plaatsten. Wel zullen onder andere Tour Card houder Maik Langendorf en Robert Marijanovic het strijdtoneel betreden. De wedstrijden zullen in deze volgorde worden gespeeld:

Maik Langendorf – Nico Blum
Manfred Bilderl – Dragutin Horvat
Robert Marijanovic – René Berndt
Nico Kurz – Stefan Stoyke

De finale wordt verwacht om 19:00.

Zondag 18 November: Africa Qualifier
Tijd: 11:00 Nederland
Waar te volgen: Last Man Standing Facebook

De PDC kreeg vorig jaar felle kritiek op het uitdelen van Wild Cards voor het WK. Devon Petersen kreeg samen met Jeff Smith, Krzysztof Ratajski en Luke Humphries een uitnodiging, maar door de kritiek heeft de PDC dit jaar ervoor gekozen geen Wild Cards uit te delen. In het geval van Petersen komt hier een Afrikaans kwalificatietoernooi in de plaats. In Johannesburg zullen spelers uit het hele continent de strijd met elkaar aan gaan. Nog nooit wist een Afrikaanse speler die niet uit Zuid Afrika kwam het WK te halen, dit jaar is dan ook een mooie gelegenheid dat wel te doen. Dit is namelijk pas de eerste keer dat een kwalificatietoernooi open is voor geheel Afrika.

 

Image courtesy of FOTO: David Gill (BDO)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.