Deze Week: Weekendje knallen in Amsterdam

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 44: 28 Oktober – 3 November

Vrijdag 1 November – Zondag 3 November: World Series of Darts Finals
Tijd: 14:00 middagsesssie, 20:00 avondsessie
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Na het grote succes van de Premier League in Ahoy de laatste jaren heeft de PDC dit jaar nog een toernooi aan Nederland gegeven. In AFAS Live wordt er van vrijdag tot en met zondag de World Series Finals gehouden. De beste 8 spelers van de World Series dit jaar, aangevuld met wild cards en qualifiers, nemen het tegen elkaar op voor de titel. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn erbij als geplaatste spelers. Voor Van Barneveld is dit het laatste toernooi dat hij speelt in Nederland, voordat hij zijn carrière officieel beeindigt na het WK. Hij komt op de zaterdag in actie, en treft daar met Jermaine Wattimena mogelijk een landgenoot. Wattimena moet daarvoor eerst wel afrekenen met Gabriel Clemens. Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan maken het vijftal Nederlanders compleet, zij zullen op de vrijdag tegen elkaar spelen.

Zaterdag 2 November – Zondag 3 November: Development Tour 17 t/m 20
Tijd: 11.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het laatste weekend van de Development Tour, wat betekend dat er Tour Cards en WK tickets worden uitgedeeld. Geert Nentjes lijkt zich al te hebben verzekerd van één van de twee te winnen plekken in Ally Pally en Ryan Meikle gaat met een ruime voorsprong voor een Tour Card dit weekend in. De andere twee te winnen verdiensten liggen nog open. Shane McGuirk heeft nu nog beide plekken in handen, maar spelers als Nathan Rafferty, Ciaran Teehan en ook Keane Barry, die zich wel al voor het WK plaatste, liggen nog op de loer. Daarnaast mag de top 74 van de ranking aankomende maandag mee doen aan het jeugd WK. Spelers die nu nog op het randje staan gaan een hectisch weekend tegemoet. Veel Nederlanders zitten er al bij, maar ook een aantal moet nog flink aan de bak.

Zaterdag 2 November – Zondag 3 November: PDCNB Pro Tour 9&10
Tijd: 10.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Ook in Letland een beslissend weekend. Madars Razma hoeft in zijn thuisland niet meer te vrezen, hij is al zeker van Ally Pally. Marko Kantele en Dennis Nilsson zullen wel met spanning dit weekend ingaan. Kantele staat nu nog virtueel op het WK, maar een goed weekend van de Zweed en de rollen zijn omgedraaid. Darius Labanauskas en Madars Razma strijden daarnaast nog om de koppositie, iets wat de goede vrienden maar wat graag willen winnen om zo de ander hier een jaar lang mee dwars te zitten.

Deel met:


Plaats een reactie