Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Andrew Gilding - UK Open 2023

Deze Week: Wéér een verrassing op UK Open?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 9: 26 Februari – 3 Maart.

Donderdag 29 Februari: Premier League 5, Exeter
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

In aanloop naar de UK Open reist de Premier League traditiegetrouw af naar Exeter. In het zuid-westen van Engeland wordt de avond geopend met een kraker: Michael van Gerwen en Luke Humphries schieten de vijfde speelronde in gang. Nathan Aspinall en Peter Wright, de nummer zeven en acht van de ranglijst, treffen elkaar daarna. Gerwyn Price en Rob Cross vechten ook een potje met elkaar uit, terwijl Luke Littler van Michael Smith hoopt te winnen.

Vrijdag 1 Maart – Zondag 3 Maart: UK Open
Tijd: Vrijdag 12.00, Zaterdag/Zondag 13.45, ‘s avonds 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Het blijft een magisch toernooi: de UK Open. Met Danny Noppert en Andrew Gilding als meest recente winnaars levert de ‘FA Cup of Darts’ mooie verhalen op. Elk jaar weer volgen de verrassingen elkaar in hoog tempo op, vooral omdat er na elke ronde opnieuw wordt geloot: zo zouden de nummer één en twee van de wereld al bij de laatste 64 aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Vanuit Nederlands oogpunt is er sowieso genoeg te genieten. Maar liefst 28 van onze landgenoten, een record, reist deze week af naar Minehead, waarin alle 28 zullen dromen van een stunt. Weet er iemand het sprookje van Gilding te evenaren, of wint er toch een gevestigde naam?

Zaterdag 2 Maart – Zondag 3 Maart: PDC Europe Next Gen 3 & 4
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Oostenrijk vindt deze week iets heel speciaals plaats: het tweede weekend van de nieuwe PDC Next Gen wordt gespeeld in het dubbel-in, dubbel-uit format. De toernooienreeks voor Duitsers, Oostenrijkers, Zwitser en Luxemburgers verandert zo van speelwijze, wat het zeer interessant maakt om te volgen. Patrick Tringler en Sascha Stuhlemmer wisten in het eerste weekend de titels te winnen: kan Tringler ook in eigen land toeslaan?

WDF Weekend

2 Maart: NSW Great Lakes Open (AUS)

Na een toernooi in de categorie ‘Goud’ trapt de WDF in Australië nog maar weer eens op het gaspedaal. Dit weekend staat er meteen weer een toernooi op de planning, dit keer in de categorie ‘Zilver’. De spelers ‘Down Under’ krijgen zo heel wat kansen om punten te verzamelen richting het WDF WK.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *