Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Baltic Sea Darts Open 2023

Deze Week: wéér Nederlandse zeges in Hildesheim?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 11: 13 Maart – 19 Maart.

Donderdag 16 Maart: Premier League Darts 7, Nottingham
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Met drie zeges op rij is Michael van Gerwen dé te kloppen man in de Premier League op dit moment. In Nottingham wacht Peter Wright de zware taak het hem moeilijk te maken in ronde één. Jonny Clayton en Gerwyn Price maken er een Welsh onderonsje van, terwijl Dimitri van den Bergh de avond opent tegen Nathan Aspinall. Chris Dobey, die vijf keer op rij in zijn eerste wedstrijd kopje onder ging, zal tegen Michael Smith proberen eindelijk weer eens een partij te winnen.

Vrijdag 17 Maart – Zaterdag 18 Maart: Challenge Tour 6 t/m 9
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het tweede weekend van de Challenge Tour vindt plaats in Hildesheim: in plaats van vijf toernooien staan er dit weekend vier op de planning. Dit heeft alles te maken met het feit dat er zondag een Players Championship op het programma staat. Thibault Tricole begint aan dit weekend als koploper, maar de Fransman heeft een deukje in zijn zelfvertrouwen opgelopen. In zijn zes optredens op de Pro Tour ging hij zes keer onderuit. Chris Landman, de nummer vijf van de ranglijst, noteerde afgelopen week juist een kwartfinale. Kan de Nederlander, net als Christian Kist, zijn goede positie behouden of zelfs verbeteren?

Zaterdag 18 Maart – Zondag 19 Maart: DPA Pro Tour 5 t/m 8
Tijd: 1.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Met vier verschillende winnaars was het tijdens het eerste weekend van de DPA Pro Tour al duidelijk dat het dit jaar erg spannend kan gaan worden. Brandon Weening gaat aan de leiding, maar ziet Mal Cuming, Jeremy Fagg en Gordon Mathers op zijn positie jagen. Met in totaal 20 toernooien is er na dit weekend nog een lange weg te gaan, maar een goede start kan erg belangrijk zijn.

Zondag 19 Maart – Maandag 20 Maart: Players Championship 7 & 8
Tijd: 14.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Na de Challenge Tour mogen op zondag de profs aan de oche in Hildesheim verschijnen. Players Championship 7 & 8 worden gespeeld: tot nu toe wist elk weekend een Nederlander een titel te pakken. Na Danny Noppert in toernooi 2 schreef Dirk van Duijvenbode zelfs twee toernooien op zijn naam. Met 24 Nederlanders is ook aankomend weekend de kans weer aanwezig op een oranje feestje. Michael van Gerwen jaagt zo op zijn eerste titel van het jaar, terwijl ook Raymond van Barneveld wel eens sterk uit de hoek zou kunnen komen.

WDF Weekend

18 – 20 Maart: Egypt Darts Open

Het darten in Egypte zit in de lift en de Egypt Darts Open is daar het mooiste voorbeeld van. Het toernooi, gehouden in Luxor, heeft zelfs de status ‘Zilver’ gekregen van de WDF.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *