Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Deze Week: Wie kroont zich tot koning op paasmaandag?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 16: 18 April – 24 April.

Maandag 18 April: European Tour 3, German Darts Grand Prix (Finaledag)
Tijd: 13.00 Middagsessie, 19.00 Avondsessie
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata

In het paasweekend wordt er traditioneel ook gedart op tweede paasdag. Na twee dagen vol verrassingen blijven er op de finaledag een aantal interessante namen over. Wesley Plaisier versloeg Jim Williams en Joe Cullen en mag het nu op gaan nemen tegen zijn landgenoot Dirk van Duijvenbode. Michael van Gerwen ontsnapte tegen Chris Dobey en treft nu Rob Cross, terwijl er met Martin Schindler en Max Hopp nog twee Duitsers inzitten. Price (afmelding door ziekte) en Wright (verloor van Scott Waites, 6-5) zijn er niet meer bij: ligt de weg open voor een tweede titel voor Michael van Gerwen?

Donderdag 21 April: Premier League Darts 11, Aberdeen
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De Schotse avonden in de Premier League staan altijd garant voor een feestje. De Schotten weten maar al te goed hoe zij hun Schotse helden moeten eren. Peter Wright en Gary Anderson zullen er dan ook gebrand zijn om deze avond te winnen. Anderson opent de avond tegen Jonny Clayton, waarna Wright het opneemt tegen Joe Cullen. James Wade en Michael Smith treffen elkaar in de derde wedstrijd, waarna Gerwyn Price en Michael van Gerwen het tegen elkaar opnemen in een duel om je vingers bij af te likken.

Vrijdag 22 April – Zondag 24 April: Host Nation (5, 7, 9, 11) en Associate Member Qualifiers (4 t/m 11)
Tijd: 12.00 (10.00 zondag)
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het belooft dit weekend een slachtveld te worden in Hildesheim. Maar liefst 12 kwalificatietoernooien voor de European Tour staan op het programma, waarvan vier alleen voor Duitsers. Op de vrijdag en zaterdag vinden er twee Host Nation Qualifiers en twee Associate Member Qualifiers plaats, op de zondag maar liefst vier Associate Member Qualifiers. Alle spelers die meededen aan Q-School, maar geen Tour Card behaalden, mogen hieraan meedoen. Met maar twee tickets te verdienen per kwalificatietoernooi zullen er veel spelers teleurgesteld naar huis vertrekken. Dit zou ook een reden kunnen zijn om helemaal niet af te reizen. Het wordt daarom een grote verrassing om te zien wie er op de deelnemerslijst staan.

WDF Weekend

22 – 24 April: Murray Bridge Grand Prix (Australië)
22 – 24 April: Scottish Open
23 – 24 Apil: Iceland Open

Bij de WDF staat er dit weekend ook weer wat op het spel. In Schotland wordt de Scottish Open gehouden, een toernooi in de categorie ‘Goud’. Reden voor veel topspelers uit het amateurcircuit om af te reizen naar het hoge noorden. Wereldkampioenen Neil Duff en Beau Greaves staan op de deelnemerslijst, vanuit Nederland doen onder andere Aileen de Graaf en Moreno Blom mee. In Australië en Ijsland worden er ondertussen ook twee toernooien gehouden, beide in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *