Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Cameron Menzies

Deze Week: Wie kroont zich tot Wereldkampioen?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 14: 4 April – 10 April.

Maandag 4 April – Zondag 10 April: WDF World Championship
Tijd: 14.00 Middagsessies, 20.00 Avondsessies
Waar te volgen: Eurosport

De eerste ronde van het WDF WK zit erop, vanaf maandag mogen ook de geplaatste spelers zich melden in Lakeside. Alle drie de Nederlanders die in het eerste weekend in actie kwamen wisten hun wedstrijd te winnen en dat is dus een goed voorteken. Richard Veenstra neemt het op maandagavond op tegen Laszlo Kadar, terwijl Marjolein Noijens het eerder op de dag al uit gaat vechten met Maria O’Brien. Op dinsdag treffen Anca Zijlstra en Priscilla Steenbergen elkaar in de middag, waarna Ryan de Vreede het in de avond opneemt tegen de halve Nederlander Jules van Dongen. Aileen de Graaf moet wachten tot de donderdagavond voor haar eerste wedstrijd. Cameron Menzies is de favoriet bij de bookmakers, maar na een 100+ gemiddelde in zijn openingswedstrijd is ook Jim McEwan een man om in de gaten te houden. Bij de vrouwen lijkt Beau Greaves dé te kloppen vrouw.

Donderdag 7 April: Premier League Darts 9, Leeds
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De Premier League is over de helft, en dus zal er nu steeds meer naar de ranglijst worden gekeken. Michael van Gerwen en Jonny Clayton voeren de lijst aan, op één punt gevolgd door Peter Wright. Deze drie mannen ontlopen elkaar in de eerste ronde in Leeds. Wright opent de avond tegen Michael Smith, waarna Van Gerwen het opneemt tegen Gary Anderson. Joe Cullen en Jonny Clayton treffen elkaar in de derde wedstrijd van de avond, waarna ook James Wade en Gerwyn Price het met elkaar gaan uitvechten.

Vrijdag 8 April – Zondag 10 April: Players Championship 12 & 13 + ETQ 6 & 7
Tijd: 13.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect

Voor het vierde weekend op rij worden er weer Players Championship gehouden. In Barnsley vinden er weer twee toernooien plaats, voordat er vanaf volgende week weer drie European Tours achter elkaar gepland staan. Op de vrijdag worden er eerst nog kwalificatietoernooien gehouden voor European Tour 6 en 7. Afgelopen weekend leverde knotsgekke resultaten op, met Danny Jansen als verrassende winnaar. Gaan we weer spektakel zien in Engeland?

Vrijdag 8 April – Zondag 10 April: DPA Pro Tour, Weekend 3
Tijd: 3.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Australië wordt deze week het derde weekend van de DPA Pro Tour gehouden. Vorig weekend liet Raymond Smith in Queensland zien oppermachtig te zijn: ook dit weekend mag dat weer worden verwacht.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *