Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall vs Michael Smith - Premier League 2024

Deze Week: Wie mag er naar Londen?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 20: 13 Mei – 19 Mei.

Donderdag 16 Mei: Premier League 16, Sheffield
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Luke Littler, Luke Humphries en Michael van Gerwen mogen volgende week donderdag terugkomen in de Play-Offs van de Premier League: Michael Smith en Nathan Aspinall maken deze week uit wie zich daar nog bij voegt. In een rechtstreeks duel tussen de twee Engelsmannen boekt de winnaar een ticket voor de laatste vier. De overige duels doen er bijna niet meer toe: Littler treft Wright, Humphries neemt het op tegen Price en Van Gerwen kruist de degens met Cross.

Vrijdag 17 Mei – Zondag 19 Mei: CDC Tour 1 & 2 + US Darts Masters Qualifier
Tijd: 4.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com, pdc.tv

De zomer lijkt er al aan te komen, maar in de Verenigde Staten gaat deze week pas het nieuwe seizoen van start. In Indianapolis staan de eerste twee van in totaal 14 toernooien op de planning. De beste Amerikaan én de beste Canadees na deze reeks mogen een ticket naar het PDC WK gaan boeken. Leonard Gates, Alex Spellman en Stowe Buntz zullen concurrentie krijgen van tourkaarthouders Danny Lauby en Jules van Dongen, terwijl David Cameron wederom de grote favoriet is bij de Canadezen.

Zaterdag 18 Mei – Zondag 19 Mei: Asian Tour 10 t/m 12 + World Cup Qualifier
Tijd: 4.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com, pdc.tv

De Asian Tour is na dit weekend halverwege, maar ook dan is er nog een lange weg te gaan. In totaal staan er dit jaar weer 24 toernooien op de planning, dus is ook na het weekend in Maleisië nog alles mogelijk. Toch vallen er dit weekend al beslissingen: de teams die vanuit Azië de tocht naar de World Cup of Darts mogen maken worden bekend gemaakt. Op de zondag levert dit zelfs een heus kwalificatietoernooi op: drie landen kunnen zich via dit toernooi nog plaatsen voor het landentoernooi in Duitsland.

WDF Weekend

17 – 19 Mei: Cyprus Classic & Cyprus Masters
17 – 19 Mei: Lithuania Open & Kaunas Open
17 – 19 Mei: Oregon Open (USA)
18 Mei: John Wilkie Memorial (AUS)
18 – 19 Mei: Team X-Treme Open & Royal Grafenegg Masters (OOS)

Houd u vast: bij de WDF staan er dit weekend maar liefst acht toernooien op de planning. Voor de punten is het niet te doen, want alle toernooien vallen in de categorie ‘Brons’. Vooral in Europa is het kiezen, want in zowel Oostenrijk, Litouwen als Cyprus wordt er gedart.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *