Deze Week: Wie pakt de titels?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 41: 7 Oktober – 13 Oktober

Maandag 7 Oktober – Zaterdag 12 Oktober: World Grand Prix
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Twee Nederlandse overwinningen op dag één van de World Grand Prix, vandaag gaat het spektakel weer verder. Met op de maandag Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Vincent van der Voort in actie. Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan staan op de dinsdag tegenover elkaar, een rematch van de World Matchplay 2018. Op donderdag worden de kwartfinales gespeeld, op vrijdag de halve finales. Op de zaterdagavond wordt er gestreden voor de titel. Is MVG weer oppermachtig of mogen we een nieuwe naam op de erelijst schrijven?

Maandag 7 Oktober – Zaterdag 12 Oktober: WDF World Cup
Tijd: 12:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het grootste WK ooit: zo wordt de WDF World Cup 2019 omschreven. Een totaal van 488 spelers, verdeeld over de vier categorieën Mannen, Vrouwen, Jongens en Meisjes, komen in het Roemeense Cluj-Napoca in actie. Hieronder bevinden zich flink wat bekende namen. Voor Nederland zijn dit Martijn Kleermaker, Luc Peters, Jeffrey Sparidaans, Chris Landman, Marjolein Noijens, Anca Zijlstra, Vanessa Zuidema, Anita van der Velden, Jurjen van der Velde, Luke van der Kwast, Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde in actie. Bij de andere landen steken mannen als Paul Lim, Jeff Smith, Jim Williams, Boris Koltsov, Royden Lam en Thibault Tricole er boven uit. Wie volgt Jeff Smith op als WDF Wereldkampioen?

Vrijdag 11 Oktober – Zondag 13 Oktober: DPA Pro Tour 27, 28, 29 & 30
Tijd: 9:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het laatste weekend van de DPA Pro Tour levert een deelnemer aan het WK op. Wie dit is, lijkt al een aantal toernooien zeker. Damon Heta heeft een enorme voorsprong opgebouwd, en kan zich met een laatste 32 tijdens het eerste toernooi van het weekend verzekeren van een plek in Londen. De winnaar van de Brisbane Darts Masters is een gevaarlijke speler, iemand die je als geplaatste speler op het WK niet tegen wilt komen.

Vrijdag 11 Oktober – Zondag 13 Oktober: PDCNB Pro Tour 7&8 + ET Qualifier 1
Tijd: 11:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Ook in Finland wordt er gedart. De PDCNB Pro Tour begint aan het voorlaatste weekend, waarbij op de vrijdag ook al het kwalificatietoernooi voor het eerste Euro Tour toernooi van 2020 op het programma staat. De Tour Card houders mogen dit niet spelen, maar Madars Razma, Darius Labanauskas en Marko Kantele hopen wel een goede stap te zetten richting het WK.

Zaterdag 12 Oktober: Tom Kirby Memorial Irish Matchplay
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: live.dartsdata

Het is inmiddels een traditie: voorafgaand aan de finale van de World Grand Prix wordt op het podium de finale van de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay gespeeld. De winnaar van dit toernooi mag zich aan het einde van het jaar gaan melden in Ally Pally. Kevin Burness zegevierde hier vorig jaar, waarna hij in Ally Pally wist te winnen van Paul Nicholson. Dit jaar staan er twee jonkies in de finale: het 17-jarige supertalent Keane Barry en de 24-jarige Liam Gallagher. Beide mannen lijken in goede vorm, Barry won vorig weekend een toernooi, Gallagher gooide tijdens datzelfde toernooi een 9-darter.

Zaterdag 12 Oktober – Zondag 13 Oktober: Super League Germany 5
Tijd: 12:00 Nederland
Waar te volgen: SLG Facebook

Het laatste weekend van de Super League Germany, voordat de 8 spelers bekend worden die naar de finales mogen. Nico Kurz en Martin Schindler zijn hiervan al verzekerd, de overige 6 plekken liggen nog open. Spelers als Kevin Münch en René Eidams hebben nog een goed weekend nodig om kans te houden op het felbegeerde WK-ticket.

Image courtesy of FOTO: PDC/David Callow
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *