Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen - Nordic Darts Masters 2021

Deze Week: Wie redt Nederlandse eer?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 40: 4 Oktober – 10 Oktober

Maandag 4 Oktober – Zaterdag 9 Oktober: World Grand Prix
Tijd: 4 Oktober 19.00, 5-8 Oktober 20.00, 9 Oktober 21.30
Waar te volgen: RTLZ, live.dartsdata

De World Grand Prix ging op zondag van start en meteen dropen er al twee Nederlanders af. Martijn Kleermaker en Dirk van Duijvenbode konden hun wedstrijd niet winnen en dus ligt de druk nu bij onze andere landgenoten. Uit Michael van Gerwen tegen Danny Noppert komt logischerwijs een Nederlandse winnaar, Vincent van der Voort gaat het proberen tegen Gabriel Clemens. Vanaf dinsdag begint dan ronde twee, vanaf donderdag de kwartfinales. Zaterdagavond staat de grote finale op de planning. Titelverdediger Gerwyn Price begon fantastisch met een overwinning op Michael Smith en een gemiddelde van 100+. Kan de Welshman zijn kunstje van vorig jaar herhalen of weet iemand dat feestje te verstoren?

Zondag 10 Oktober: PDJ Japan Championship
Tijd: 4.00
Waar te volgen: PDJ Japan Facebook

Traditioneel levert het PDJ Japan Championship een deelnemer aan het PDC WK. Ook dit jaar is dit weer het geval, maar voor de topspelers lijkt dit net op het verkeerde moment te komen. Seigo Asada heeft sinds Covid nog geen pijl goed gegooid en ook mannen als Haruki Muramatsu, Keita Ono en Yuki Yamada lijken totaal niet in vorm. Dit leverde ook al een verrassend team op op de World Cup. Ook nu wordt een verrassende naam verwacht.

WDF Weekend

9 Oktober: Klondike Open (CAN)

Na een topweekend in Denemarken gaat het WDF-circuit deze week verder in Canada, waar een toernooi in de categorie ‘Silver’ wordt gehouden. Met David Cameron, Rory Hansen en Keifer Durham staan er op dit moment viruteel drie Canadezen op het WDF WK, al heeft Cameron ook een goede kans om het PDC WK te halen. Met 90 punten voor de winnaar valt er dit weekend weer veel te halen.

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.