Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton vs Gerwyn Price

Deze Week: Wie stopt Wales op de World Cup?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 36: 6 September – 12 September

Donderdag 9 September – Zondag 12 September: World Cup of Darts
Tijd: 19.00 avondsessies, 14.00 middagsessie zaterdag, 13.00 middagsessie zondag
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

De toernooien vliegen de dartfans om de oren de aankomende maanden. Na een spectaculaire Euro Tour afgelopen weekend reist het hele circus nu af naar Jena, Duitsland. De World Cup staat op het programma: traditioneel een toernooi vol verrassingen en onbekende namen die zich op het grootste podium laten zien. Pas heel laat werden de deelnemers bekend gemaakt, maar Nederland zat daar vanzelfsprekend bij. Michael van Gerwen wordt dit jaar vergezeld door Dirk van Duijvenbode. Onze landgenoten openen tegen Denemarken. Kroatië keert terug van weggeweest, terwijl Portugal door het succes van José de Sousa op mag voor een tweede deelname. Wales is bijna vanzelfsprekend weer de grote favoriet, zeker na al het geweld van Gerwyn Price afgelopen weekend. Wie stopt Price en Clayton?

WDF Weekend

10 – 12 September: England Open (EN)
10 – 12 September: England National Singles (EN)
11 September: New England Shootout (USA)
12 – 13 September: Kalashinkov Cup (RUS)
12 – 13 September: Udmurtia Open (RUS)

Een druk weekend bij de WDF, maar de focus zal toch vooral liggen bij de England Open. Dit toernooi valt in de categorie ‘Goud’ en dus zijn hier enorm veel punten te verdienen. Op dezelfde locatie vindt dit weekend ook nog het ‘Zilver’ geranked England National Singles plaats. Het deelnemersveld valt echter enorm tegen. Maar een paar enkele spelers buiten de EU zullen afreizen, waaronder maar twee Nederlanders: Roemer Mooijman en Nick Crouwel. Brian Raman zal de eer voor het Europese vaste land verdedigen. Verder vinden dit weekend nog drie toernooien uit de categorie ‘Brons’ plaats: in de Verenigde Staten en in Rusland.

Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *