Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jose de Sousa

Deze Week: Wie volgt De Sousa op en wint Grand Slam?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 46: 15 November – 21 November

Maandag 15 November – Zondag 21 November: Grand Slam of Darts
Tijd: 14.00 middagsessies, 20.00 avondsessies
Waar te volgen: RTL7, Videoland, live.dartsdata

Na de eerste twee dagen van de Grand Slam of Darts is het duidelijk wat de verhoudingen zijn. In elke groep wordt er nog één ronde gespeeld, waarna de nummers één en twee van de groep doorgaan naar de laatste 16. Gerwyn Price, Ryan Joyce en Michael Smith hebben zich al verzekerd van de volgende ronde, terwijl Michael van Gerwen de laatste 16 eigenlijk ook niet meer kan mislopen. Voor Raymond van Barneveld is het al een stuk moeilijker: ‘Barney’ moet winnen van Gary Anderson om door te gaan. Na de laatste 16 worden op vrijdag en zaterdag de kwartfinales gespeeld. Op zondag komen traditioneel de halve finales en finale aan bod. José de Sousa verdedigt zijn titel, maar het is Gerwyn Price die in Wolverhampton nog nooit de titel niet won. Wie grijpt de trofee?

Zaterdag 20 November: South/West Europe Qualifier
Tijd: 12.00
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Na de eerste twee succesvolle kwalificatietoernooien in Europa (met Chris Landman en Roman Benecky als winnaars) staan er ook deze week twee toernooien op het programma, te beginnen met de South/West Europe Qualifier. De beste spelers uit Spanje, Portugal, Frankrijk en Gibraltar strijden om één plek op het WK. José Justicia, twee jaar geleden de winnaar, geldt ook nu weer als de grote favoriet. Hij zal echter concurrentie krijgen van de Fransman Thibault Tricole en zijn landgenoten Jesus Noguera en Toni Alcinas. Toch zou er ook zomaar een grote verrassing kunnen plaatsvinden: na meer dan een jaar geen toernooi te hebben gespeeld lijkt Cristo Reyes zijn rentree te maken.

Zaterdag 20 November: South/East Europe Qualifier
Tijd: 12.00
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Op hetzelfde moment dat er in Spanje wordt begonnen aan het kwalificatietoernooi, verschijnen ook in Oostenrijk spelers aan de oche. Met geen duidelijke favoriet lijkt dit ook nog eens een erg spannend toernooi te worden. Zoran Lerchbacher was twee jaar geleden de sterkste, maar de Oostenrijker verkeert niet in geweldige vorm. Ook de Griek John Michael zit niet in de beste periode van zijn carrière. Dit opent de deur voor een verrassing: zou er voor het eerst ooit een Italiaan of Zwitser het PDC WK kunnen halen?

Zaterdag 20 November: CDC Continental Cup
Tijd: 18.30
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Nadat het kwalificatietoernooi in Thailand van de kalender verdween gaf de PDC een extra plek aan Noord-Amerika. Naast het verkrijgen van een plek op de US Darts Masters mag de winnaar van de CDC Continental Cup nu ook naar het WK. Danny Lauby, Jeff Smith en John Norman Jr. zijn er al bij in Ally Pally, maar ook zij spelen dit toernooi. Dit kan voordelig uitpakken voor Leonard Gates en Jacob Taylor, die naast zelf te spelen ook nog kunnen profiteren van deze eerder genoemde namen. Jules van Dongen komt ook in actie: de Nederlandse-Amerikaan is al zeker van het WDF WK maar hoopt zich zo alsnog voor het PDC WK te plaatsen.

WDF Weekend

20 November: Oregon Open (USA)
20 November: Czech Open

Nog zeven toernooien staan er op de agenda bij de WDF. De World Open is daar één van, maar hiervan is nog onduidelijk of het door kan gaan. Daardoor worden de toernooien die wel zeker worden gehouden alleen maar belangrijker. In Tsjechië staat een toernooi in de categorie ‘Zilver’ op het programma, terwijl in de Verenigde Staten het laatste toernooi, in de categorie ‘Brons’, wordt gehouden. De eindsprint naar het WK is ingezet.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *