Deze Week: Wie volgt Meeuwisse op?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 42: 14 Oktober – 20 Oktober

Maandag 14 Oktober – Dinsdag 15 Oktober: Players Championship 29&30
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Nog twee toernooien deze week en dan is het vloerseizoen 2019 afgelopen. In Barnsley komen voor de laatste keer dit jaar 128 spelers bij elkaar, met nog twee titels te verdelen. Voor veel spelers zal het niet perse om die titels gaan, maar om andere belangrijke dingen. Zo is dit voor een aantal spelers de laatste kans om zo veel mogelijk geld te winnen om hun Tour Card te behouden. Anderen strijden om de laatste plekken op het WK, terwijl ook de laatste plekken voor de Players Championship Finals nog open liggen. Al met al een hectische twee dagen.

Woensdag 16 Oktober: World Series Finals Qualifier
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het vloerseizoen is afgesloten, het TV-seizoen komt in volle gang. Over iets minder dan drie weken staan de World Series Finals in Amsterdam op de planning. De volledige line-up laat nog op zich wachten, en zal deze week bekend worden gemaakt. Wat wel zeker is, is dat er vier plekken vrij zijn gemaakt voor Qualifiers. Alle Tour Card Houders die zich nog niet hebben geplaatst, komen op woensdag samen voor de laatste vier plekken. Vorig jaar won onder andere Maik Langendorf verrassend. Dit jaar wordt er vooral gekeken naar de Nederlanders. Hoeveel plaatsen zich voor het toernooi in hun thuisland?

Zaterdag 19 Oktober – Zondag 20 Oktober: Champions League of Darts
Tijd: 13:30 middagsesssie, 20:00 avondsessie
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

De Champions League of Darts is toe aan zijn vierde editie. Phil Taylor, Mensur Suljovic en Gary Anderson wonnen de eerste drie toernooien, de eerste twee zijn er dit jaar niet bij. Anderson lijkt nog niet helemaal in vorm, en dus kan het best zo zijn dat er een vierde naam op de beker komt. Michael van Gerwen zal hopen dat hij dat is. Hij won dit toernooi namelijk nog nooit, het enige TV-toernooi dat hij nog niet op zijn palmares heeft. Hij heeft al aangegeven dat dit voor hem dit jaar een belangrijk toernooi is. Hij neemt het in zijn groep op tegen Michael Smith, Gary Anderson en James Wade. Groep B bestaat uit Rob Cross, Daryl Gurney, Peter Wright en Gerwyn Price.

Zaterdag 19 Oktober – Zondag 20 Oktober: West Europe Qualifier, WK + Jeugd WK
Tijd: 13:00 
Waar te volgen: dartsactueel.nl, Darts Actueel Twitter

Een spannend weekend in Leeuwarden. Op de zaterdag mogen namelijk alle spelers met een Nederlands, Belgisch en Luxemburgs paspoort gaan strijden voor een plek op het WK. Vorig jaar was Yordi Meeuwisse succesvol, dit jaar lijkt het veld nog sterker. Ook spelers als Dirk van Duijvenbode, Jan Dekker en Mike de Decker zullen strijden voor het felbegeerde ticket voor Ally Pally. Een dag later, op de zondag, keren de spelers onder 23 jaar terug voor een plaats op het jeugd WK. Inschrijven voor beide toernooien kan nog tot 17 Oktober, 15:00 op pdc-europe.tv.

Zaterdag 19 Oktober: South/West Europe Qualifier
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Op dezelfde dag als de West Europe Qualifier wordt er ook in Spanje gespeeld voor het WK. Spelers uit Spanje, Portugal, Frankrijk, Monaco, Andorra en Gibraltar zijn hier welkom. 300 spelers hebben zich hiervoor ingeschreven, en net als vorig jaar zal dit het grootste kwalificatietoernooin in aantallen zijn. José de Sousa wist zich vorig jaar te plaatsen, hij schittert nu op de Pro Tour. Toni Alcinas, Jose Justicia en Jesus Noguera behoren tot de topfavorieten.

 

 

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *