Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
World Matchplay 2021

Deze Week: Wie wint World Matchplay?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 29: 19 Juli – 25 Juli

Maandag 19 Juli – Zondag 25 Juli: World Matchplay
Tijd: 20.00 avondsessies
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata. videoland

De eerste twee dagen van de World Matchplay zitten erop, nog zeven te gaan. Voor Nederland is maandag cruciaal: Michael van Gerwen moet proberen de eer te redden, nadat onze andere vier landgenoten onderuit gingen in ronde één. Op maandagavond treft MVG Damon Heta, een tegenstander die niet moet worden onderschat. Ook Gary Anderson begint zijn toernooi, dit tegen Stephen Bunting. Vanaf dinsdag begint de tweede ronde, vanaf donderdag de kwartfinales. In het weekend staat de ontknoping op het programma, met op zaterdag de halve finales en op zondag de finale. Wie volgt Dimitri van den Bergh op als winnaar van de World Matchplay?

Zaterdag 24 Juli – Zondag 25 Juli: WK Qualifier Filipijnen
Tijd: ± 4.00 Nederlandse tijd
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Ook dit jaar vindt er geen Asian Tour plaats, dus worden er over het gehele Aziatische continent weer qualifiers gehouden om te bepalen wie er naar het WK mogen. De Filipijnen zijn dit weekend als eerste aan de beurt. Lourence Ilagan, de ster van het Filipijnse darten, was vorig jaar de sterkste en staat ook dit jaar weer bij de topfavorieten. Noel Malicdem zal een poging wagen hem van de troon te stoten, terwijl talenten Paolo Nebrida en Dolreich Tongcopanon ook flink aan de deur kloppen.

Zaterdag 24 Juli – Zondag 25 Juli: DPNZ Tour 3 & 4
Tijd: 2.00 Nederlandse tijd
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Nieuw-Zeeland begint aan haar tweede dartsweekend, met het derde en vierde toernooi van de DPNZ Tour. Ben Robb is ‘the man to beat’ met het winnen van de eerste twee toernooien, maar ook Warren Parry en Darren Herewini zullen meedingen om de prijzen. Na tien toernooien zullen de beste 16 darters van de DPNZ eind ranking vechten om het WK-ticket in een kwalificatietoernooi.

Zaterdag 24 Juli – Zondag 25 Juli: JDC Foundation Tour & Advanced Tour
Tijd: 11.00 Nederlandse tijd
Waar te volgen: tv.dartconnect

De JDC Tour is in volle gang en dit weekend staat het vierde weekend uit de reeks van zes weekenden op het programma. Pim van Bijnen staat na de eerste drie weekenden ruim bovenaan de Foundation Tour. Het grote Nederlandse talent laat al weken zien een toekomstige ster te zijn. In de Advanced Tour is megatalent Leighton Bennett lijstaanvoerder. Bennett wordt eind dit jaar 16 en zou volgend jaar dus te zien kunnen zijn op de Development Tour.

WDF Weekend

24 Juli: Apatin Open

De Slovenia Open kende een redelijk teleurstellend deelnemersveld en dus mag er dit weekend in Servië niet veel meer worden verwacht. Iemand die wel afreist naar Europa is Nitin Kumar. De Indiër miste vorig jaar het WK, maar wil zich dit jaar weer in vorm spelen en zich toch weer plaatsten voor Ally Pally.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *