Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: wint Van Gerwen in Londen en Zwolle?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 21: 20 Mei – 26 Mei

Donderdag 23 Mei: Premier League Finals
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Na 15 lange weken en 16 speelrondes is het eindelijk zover: de finales van de Premier League. Michael van Gerwen eindigde door een overwinning van Wade op Cross toch nog als eerste, waardoor hij het in de eerste wedstrijd van de avond op mag gaan nemen tegen Daryl Gurney. Van de laatste 5 ontmoetingen op TV won de Noord-Ier er 3, waaronder de twee ontmoetingen in de Premier League dit jaar. Van Gerwen zal dus op zijn hoede zijn, Gurney zal met vertrouwen deze wedstrijd tegemoet gaan. In de andere halve finale nemen Rob Cross en James Wade het tegen elkaar op. Vorig week was het dus Wade die met 8-6 won, terwijl Cross in week twee met 7-4 de winnaar was. Beide mannen verkeren in goede vorm en dus kan er een wedstrijd van hoog niveau worden verwacht. Na de eerste twee wedstrijden is het dan tijd voor de finale. Wint Michael van Gerwen zijn vijfde titel, weet Wade zijn tweede te pakken of lukt het Cross of Gurney hun eerste Premier League titel te pakken?

Donderdag 23 Mei: Home Nation Qualifier Dutch Darts Masters
Tijd: 17:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het enige Nederlandse Euro Tour staat dit weekend op het programma. 44 namen zijn al bekend, de laatste vier kunnen zich een dag vantevoren nog plaatsten. In Zwolle verschijnen de beste Nederlandse spelers zonder Tour Card aan de oche met het doel een plek op het podium voor het thuispubliek. Wesley Plaisier, Danny van Trijp, Jerry Hendriks en Patrick van den Boogaard speelden al een Euro Tour dit jaar, lukt hen dit weer of verschijnen er nieuwe namen op het podium?

Vrijdag 24 Mei – Zondag 26 Mei: Dutch Darts Masters, Zwolle
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv

Het belooft een geweldig weekend te worden in Zwolle. De wereldtop in het darten strijkt hier voor drie dagen neer, met in hun gezelschap een negental Nederlanders. Michael van Gerwen gaat proberen zijn titel te verdedigen, terwijl Jermaine Wattimena Adrian Lewis vervangt een daardoor een geplaatste status heeft. Danny Noppert, Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld plaatsten zich vorige week via het kwalificatietoernooi, op donderdag komen hier nog vier Nederlanders bij. Ian White, winnaar van de laatste Euro Tour, is ook aanwezig, terwijl onder de Qualifiers zich ook Krzysztof Ratajski, Kyle Anderson, Glen Durrant en Nathan Aspinall bevinden.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *