Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
WK Darts 2021

Deze Week: WK-koorts met loting

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 48: 29 November – 5 December

Maandag 29 November: PDC Tour Card Qualifier
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

93 van de 96 plekken op het PDC WK zijn bekend, nog drie plekken zijn er te vergeven. Op het allerlaatste kwalificatietoernooi in Barnsley worden deze plekken vergeven: 59 spelers hebben nog de kans om een plek in Ally Pally te boeken. Voor velen van deze 59 is het ook de laatste kans om hun Tour Card te behouden. Jelle Klaasen weet dat als hij zich niet voor het WK plaatst hij volgend jaar naar Q-School moet afreizen. Hetzelfde geldt voor mannen als Boris Krcmar, Karel Sedlacek, Mike de Decker en Matthew Edgar. Jeffrey de Zwaan, Keegan Brown en John Henderson zullen hun Tour Card wel behouden, maar ook zij zullen gaan strijden om een plek op het WK. Naast Klaasen en De Zwaan komen er met Geert Nentjes, Niels Zonneveld en Derk Telnekes nog drie Nederlanders in actie. Het belooft een chaotische dag te worden.

Maandag 29 November: PDC WK Loting
Tijd: 20.00
Waar te volgen: RTL7 youtube/facebook

Nadat alle 96 spelers bekend zijn is vandaag meteen de loting. Veel spelers zullen met spanning gaan kijken om te zien wie ze in ronde één en ronde twee zullen treffen. Voorafgaand aan de Tour Card Qualifier zijn 10 Nederlanders zeker van het WK, vier daarvan stromen in ronde twee in. Gaan we weer Nederlandse onderonsjes krijgen of wordt ons dat bespaard? En wie treft wereldkampioen Gerwyn Price en mag dus het WK gaan openen?

WDF Weekend

5 December: WDF WK Qualifier

Ook bij de WDF zit het seizoen erop. Het deelnemersveld voor de terugkeer naar Lakeside is bijna bekend, op de laatste qualifier worden nog een aantal plekken vergeven. Het kwalificatietoernooi is opgesplitst in twee delen: één in Engeland, één in Nederland. Voor de heren wordt er in beide landen om twee plekken gespeeld, bij de vrouwen om één plek. Ook wordt er in beide landen gespeeld voor het WK bij de jongens en meisjes: twee plekken voor de jongens in beide landen, 1 plek voor de meisjes.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *