Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: WK Loting zorgt voor spanning

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 48: 26 November – 2 December.

Maandag 26 November: PDPA Qualifier
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect.com, PDC.tv

93 van de 96 WK-deelnemers zijn bekend, nog drie worden er op maandag aan toegevoegd. Zo’n 40 Tour Card houders die zich nog niet plaatsten voor het WK zullen in Milton Keynes voor hun laatste kans gaan. Mario Robbe en Jimmy Hendriks zijn de enige Nederlanders, de andere Nederlandse Tour Card houders plaatsten zich al of speelden het kwalificatietoernooi van West-Europa. Voor een aantal spelers zal dit naast een laatste kans op het WK ook indirect een laatste kans op het behouden van hun Tour Card zijn. Hierbij gaat het om spelers zoals Jamie Caven, Andrew Gilding, Robbie Green en ook Kevin Painter. Er worden in drie groepen gespeeld waarbij de winnaar van elke groep zich kwalificeert voor het WK!

Maandag 26 November: WK Loting
Tijd: 18:15 Nederland
Waar te volgen: RTL7 Darts Facebook & Youtube

Nog 17 dagen tot het WK en daarmee is het ook tijd voor de loting. Voor velen zal dit een moment zijn waar ze lang naar uitkeken, want niet alleen voor de spelers maar ook voor de fans is dit een mooi moment. De 32 Pro Tour Qualifiers en de 32 International Qualifiers zullen eerst tegen elkaar worden geloot, waarna een Top 32 spelers als tegenstander in ronde twee uit de pot zal komen. Loten de Nederlanders gunstig?

Zondag 2 December: Open Fries, derde NDB Ranking
Tijd: Tussen 11:00 uur en 13:00 uur
Waar te volgen: NDB website en het toernooicenter van DartsActueel 

Aankomende zondag staat het derde NDB Ranking toernooi voor de deur. Dit keer zal het worden georganiseerd door de FDB, Friese Dart Bond, in Leeuwarden. Bij de heren A staan na twee rankings Martijn Kleermaker en Maik van Kuivenhoven gedeeld op de eerste positie. Bij de heren B staan er ook twee spelers op de koppositie, Jurrit van Essen en Lorenzo Pronk. Bij de dames is het Sharon Prins die wederom sterk begonnen is en de nummer één positie in handen heeft. Bij de paradarters won Michelovic van Velzen de eerste twee rankings en staat daarmee boven aan op de ranking. Bij de junioren en aspiranten wonnen Jurjen van der Velde en Pim van Bijnen de eerste twee rankings en hebben meteen een gat geslagen met de concurrentie. Bij de meisjes is het spannend, want Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde staan op hetzelfde aantal punten na twee rankings. Wie winnen aankomend weekend de Open Fries? U kunt zelf komen kijken in het WTC Expo in Leeuwarden, want toegang is gratis!

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.