Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Deze Week: WK-ticket of tranen?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 44: 31 Oktober – 6 November.

Vrijdag 4 November – Zaterdag 5 November: Players Championship 29 t/m 30
Tijd: 13.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Alles of niets. Voor veel spelers zal dat het motto zijn van de laatste twee vloertoernooien van 2022. Van de 32 plekken die er via de Pro Tour zijn te verdienen voor het WK lijken er 26 al zeker, de laatste zes zijn na zaterdag ook bekend. Martijn Kleermaker en Jeffrey de Zwaan bezitten op dit moment plek 30 en 32, maar zullen serieus aan de bak moeten om ‘Ally Pally’ te halen. Ian White en Ryan Joyce lijken de grootste concurrenten: beide mannen staan nu virtueel niet op het WK. Het veld voor de Players Championship Finals ligt na deze twee toernooien ook vast, en ook hier moet Martijn Kleermaker aan de bak: hij staat op dit moment op het laatste startplekje, plek 64. De spanning zal weer flink aanwezig zijn, terwijl er daarnaast ook nog gewoon twee titels te verdelen zijn.

Zondag 6 November: Grand Slam of Darts Qualifier
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Alle vloertoernooien zitten er op, maar toch staan er nog wel een aantal kwalificatietoernooien op het programma. Deze zondag vindt de eerste plaats: de laatste acht plekken voor de Grand Slam of Darts zullen worden verdeeld. Gary Anderson, James Wade en José de Sousa, die zijn titel van twee jaar geleden verdedigd, zijn slecht drie van de namen die zich nog niet plaatsten voor het prestigieuze toernooi. Raymond van Barneveld hoopt zich daarnaast net als vorig jaar ook weer te plaatsen, net zoals nog een tiental andere Nederlanders. Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode verzekerden zich al eerder van een plek.

WDF Weekend

4 – 6 November: Latvian Open
4 – 6 November: Riga Open
5 – 6 November: Newcastle Classic (AUS)

Met drie toernooien uit de categorie ‘Brons’ kent de WDF een relatief rustig weekend. De echte klappers vinden volgende week weer plaats, al zijn hier (vooral in Australië) toch nog wel wat belangrijke punten te sprokkelen.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *