Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Wordt Q-School succesvol voor Nederlanders?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 2: 10 Januari – 16 Januari.

Maandag 10 Januari – Dinsdag 11 Januari: Q-School Stage 1
Tijd: EU Groep A: 10.00, EU Groep B: 15.00, UK: 11.30
Waar te volgen: tv.dartconnect

Afgelopen zondag begon het nieuwe avontuur van 2022: dag één van Stage 1 stond op het programma. Met Damian Mol en Wesley Plaisier kenden twee Nederlanders een erg succesvolle dag, beide heren keren woensdag terug. Deze Week zijn er nog twee dagen over om een plek in de Final Stage veilig te stellen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen zich bij de spelers die zich gaan plaatsen een groot aandeel aan Nederlanders bevinden. In Engeland wordt er net zo hard gestreden, maar daar lijkt het een bloedbad te gaan worden. Een heel leger aan topnamen zal na dinsdag al naar huis kunnen keren.

Woensdag 12 Januari – Zaterdag 15 Januari: Q-School Final Stage
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Vanaf woensdag stijgt de spanning. Vier dagen lang zal er worden gestreden om felbegeerde plekken op de Pro Tour: 17 kaarten liggen er klaar in Engeland, 15 in Duitsland. Spelers die afgelopen december hun Tour Card verloren spelen voor hun leven als prof. Jelle Klaasen is hier één van: kan ‘The Cobra’ meteen weer terugkeren? Met een recordaantal aan kaarten te verdienen in Europa liggen er kansen voor onze landgenoten. Ook Kevin Doets, Chris Landman, Wesley Plaisier en de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen behoren tot de kanshebbers voor een ‘Golden Ticket’. In Engeland strijden mannen als Robert Thornton, Matthew Edgar en Darren Webster voor een nieuwe kans op de Tour, terwijl ook namen als Nathan Rafferty en Ted Evetts, Wereldkampioen bij de jeugd, op een kans hopen.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *