Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Darius Labanauskas

Deze Week: World Series reist af naar Denemarken

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 37: 13 September – 19 September

Vrijdag 17 September – Zaterdag 18 September: Nordic Darts Masters
Tijd: 19.00 avondsessies, 13.00 middagsessie zaterdag
Waar te volgen: Videoland, live.dartsdata

Dit jaar maar één World Series-toernooi, maar wel meteen een prachtig affiche: de Nordic Darts Masters. Nadat de PDC eerder een Euro Tour hield in Denemarken verplaatsen ze nu het circus van de World Series naar Scandinavië. In Kopenhagen vindt de eerste editie plaats, waar de top van de PDC het op mag gaan nemen tegen de beste spelers uit de regio. Darius Labanauskas en Madars Razma voeren de regionale spelers aan. Getroffen hebben ze het niet: Labanauskas komt tegenover Michael van Gerwen te staan, Razma tegenover Aspinall. Ook Fallon Sherrock heeft een uitnodiging gekregen van de PDC. ‘The Queen of the Palace’ neemt het in ronde één op tegen Niels Heinsøe.

Vrijdag 17 September – Zondag 19 September: CDC USA Tour 4 t/m 6
Tijd: 21.00
Waar te volgen: tv.dartconnect, PDC.tv

In Philadelphia vindt ondertussen het laatste weekend van de CDC Tour in de Verenigde Staten plaats. Danny Lauby won tijdens het eerste toernooi twee titels en verloor in het derde toernooi pas in de finale. Hij staat er dus erg goed voor, maar zal nog wel uit moeten kijken voor Leonard Gates. Ook de Nederlandse-Amerikaan Jules van Dongen staat aan de start, maar aangezien hij nog niet officieel als Amerikaan te boek staat bij de PDC zal de te winnen WK-plek niet aan hem besteed zijn.

WDF Weekend

19 September: North Queensland Classic (AUS)

Na een druk weekend staat er deze week maar één toernooi bij de WDF op het programma. In Australië staat een toernooi in de categorie ‘Zilver’ op het programma, het eerste toernooi in die categorie in dit land. De winnaar doet goede zaken richting het WK, er staat al veel op het spel. Voor veel spelers zal het ook nog een moment zijn om Kyle Anderson te eren.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *