Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Zes wereldkampioenen strijden voor tourcards

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 3: 14 Januari – 20 Januari.

Donderdag 17 Januari – Zondag 20 Januari: UK Q-School
Tijd: 11:00 Nederland 
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De Europese Q-School is achter de rug, nu is het tijd voor het toernooi in Groot Brittanïe. Spelers uit deze regio zullen worden vergezeld door spelers uit Ierland, Gibraltar en niet-Europeanen. Op papier belooft het de sterkste Q-School ooit te worden. Op de virtuele inschrijvingslijst staan namelijk maar liefst 6 voormalig Wereldkampioenen: John Part, Glen Durrant, Scott Waites, Lisa Ashton, Anastasia Dobromyslova en Richie Burnett. Voeg hier spelers van het kaliber Jim Williams, Jamie Hughes, Cameron Menzies en Kevin Painter aan toe en het belooft een absoluut spektakel te worden. Per dag winnen de twee finalisten een Tour Card, terwijl er ook nog plekken via de Order of Merit worden verdiend. Dit hangt af van het deelnemersaantal, maar wordt geschat op 11 of 12.

Zaterdag 19 Januari – Zondag 20 Januari: Super League Germany week 1
Tijd: 13:00 Nederland 
Waar te volgen: Facebook Super League Germany

16 van de beste Duitse darters van dit moment beginnen aankomend weekend aan de Super League Germany 2019. Vijf weekenden lang spelen ze elk weekend tegen elkaar, waardoor ze op een totaal van 75 wedstrijden uitkomen. De beste 8 zullen tegen elkaar uitkomen in de finale, waarvan de winnaar zich plaatst voor het WK 2020. Max Hopp is er door zijn slechte prestaties vorig jaar niet bij, maar tour kaart houders Gabriel Clemens, Martin Schindler, Robert Marijanovic en Christian Bunse zullen wel een gooi gaan doen naar de titel.

Zondag 20 Januari: VDO Open, vijfde NDB Ranking
Tijd: Vanaf 11:00 uur
Waar te volgen: NDB website en het toernooicenter van DartsActueel

Aankomende zondag staat de vijfde NDB Ranking op het programma in Grubbenvorst. Bij de jeugd leiden momenteel Pim van Bijnen, Lerena Rietbergen en Danny Jansen in de overall rankings. Bij de paradarters leidt Michelovic van Velzen, terwijl bij de dames Aileen de Graaf de koppositie heeft. Bij de heren B heeft Lorenzo Pronk al een grote voorsprong genomen op zijn concurrenten, hij staat momenteel 10 punten voor op de nummer 2 Jurrit van Essen. Bij de heren A leidt Niels Zonneveld, maar omdat hij afgelopen week in Hildesheim een tourkaart heeft gepakt is hij niet meer speelgerechtigd om de NDB Ranking af te maken. Maik Kuivenhoven staat tweede bij de heren, maar ook hij heeft zo goed als een tourkaart binnen. Alleen als er meer dan 440 deelnemers komen op de UK Q-School, bemachtigd de Nederlander geen tourkaart. Voor hem zal het tot 15 januari nog afwachten zijn, de nummer 3 en 4 van de NDB Ranking bij de heren zijn Martijn Kleermaker en Jeffrey Sparidaans. Deelnemen en komen kijken kan in het Gemeenschapshuis ’t Haeren. Voor de Heren A en Dames geldt voor het inschrijven dan het nog kan tot 19 januari om 15:00 uur. Inschrijven kan hier!

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *