Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Zet Durrant goede vorm voort?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 7: 11 Februari – 17 Februari

Donderdag 14 Februari: Premier League 2 Glasgow
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Als de eerste speelronde van de Premier League een voorbode is voor de rest van het toernooi, dan krijgen we nog heel veel mooie dingen te zien. Het niveau was enorm hoog en de spelers zullen dit het liefst ook in Schotland willen laten zien. De ‘Contender’ deze week is drievoudig wereldkampioen bij de BDO, Glen Durrant. ‘Duzza’ haalde afgelopen zondag de finale van een Players Championship, met zijn vorm zit het dus wel goed. De ongelukkige die hem treft is Daryl Gurney, die vorige week al een klap kreeg toegedeeld van Gerwyn Price. Michael van Gerwen vervolgt zijn weg naar de titel tegen Mensur Suljovic, terwijl Raymond van Barneveld zijn matige weekend snel moet verwerken voordat hij het opneemt tegen Gerwyn Price. Peter Wright en Michael Smith openen de avond, gevolgd door Rob Cross tegen James Wade.

Zaterdag 16 Februari – Zondag 17 Februari: Players Championship 3&4
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De toernooien volgen elkaar sinds vorige week in rap tempo op. Na het openingsweekend is het deze week meteen tijd voor het tweede weekend van de Players Championships. Van Gerwen en Chisnall wonnen de toernooien afgelopen week en zullen er naar waarschijnlijkheid ook deze week weer bij zijn. Gary Anderson en Raymond van Barneveld zijn er sowieso niet, RVB had dit weekend nog een demonstratietoernooi staan. Wattimena, de Zwaan, Van der Voort, Dekker en Klaasen kenden een goed eerste weekend en zullen hier een vervolg aan willen geven, terwijl onder andere Noppert en Van de Pas op snelle verbetering hopen.

Zaterdag 16 Februari – Zondag 17 Februari: Asian Tour 3&4
Tijd: 3:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Ook in Azië wordt het eerste weekend al snel opgevolgd door een tweede. Drie weken geleden was het eerste weekend van in totaal zes, in Japan wordt er op zaterdag al aan het tweede begonnen. In de stad Kobe maken de topspelers van Azië zich op voor de strijd. Paul Lim kroonde zich vorig weekend tot koning, door een toernooi te winnen nadat hij eerder in de finale had verloren. Mikuru Suzuki zal in haar thuisland een geplaatste status krijgen, nadat ze de achtste plaats wist te bemachtigen. Seigo Asada zal meteen aan de bak moeten in eigen land, nadat hij een vrij matig eerste weekend kende. Ook Noel Malicdem weet wat hem te doen staat. Ook hij werd twee keer al snel uitgeschakeld.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *