Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Zetten Nederlanders goede vorm door?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 8: 17 Februari – 23 Februari

Donderdag 20 Februari: Premier League Darts 3, Cardiff
Tijd: 20.00
Waar te volgen: RTL7

Na ‘Sherrock Mania’ keert de rust weer wat terug in de Premier League. Het circus reist af naar Cardiff, een thuiswedstrijd voor Gerwyn Price. Voor Jonny Clayton geldt hetzelfde, hij mag aantreden als Challenger. Hij neemt het in de tweede wedstrijd van de avond op tegen Michael Smith, die vorige week de zege uit handen gaf. Peter Wright en Rob Cross mogen de avond openen, waarna in de derde wedstrijd Michael van Gerwen het opneemt tegen Nathan Aspinall. Price zal daarna het publiek willen plezieren met een overwinning op de in een moeilijke periode zittende Daryl Gurney. Glen Durrant en Gary Anderson sluiten de avond af.

Zaterdag 22 Februari – Zondag 23 Februari: Players Championship 5&6
Tijd: 13.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect, pdc.tv

Het is nog vroeg dag, maar na de eerste vier Players Championships en twee Euro Tour Qualifiers staan er virtueel 12 Nederlanders op het WK. Speciale aandacht mag hierbij uit gaan naar Dirk van Duijvenbode en Maik Kuivenhoven. Beide kenden in 2019 geen geweldig jaar, maar dit jaar zijn ze als een raket van start gegaan. Van Duijvenbode haalde al een halve finale, Kuivenhoven al twee kwartfinales. Voor het derde weekend op rij mogen zij ook weer afreizen naar Engeland. Spelers als Ron Meulenkamp, Jelle Klaasen en Benito van de Pas doen dat ook, en zij hebben na een matige start wel wat te bewijzen. Daarnaast is de grote vraag: lukt het Van Gerwen dit weekend wel een titel te pakken?

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *