Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert vs Michael van Gerwen

Deze Week: Zetten Van Gerwen en Noppert vorm door?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 1114 Maart – 20 Maart.

Donderdag 17 Maart: Premier League Darts 6, Nottingham
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na twee overtuigende avonden in de Premier League en het winnen van zijn eerste European Tour sinds 2019 lijkt Michael van Gerwen langzaam weer de oude te worden. De Nederlander wint weer toernooien én staat goed te spelen: de grootste nachtmerrie van zijn tegenstanders. In Nottingham wacht meteen weer een heerlijk duel: MVG treft Gerwyn Price. De Welshman miste afgelopen week door een blessure en dus is het maar de vraag hoe hij aan de oche verschijnt. Peter Wright hoopt niet te veel last te hebben van zijn rug tegen Joe Cullen, terwijl Jonny Clayton het opneemt tegen Gary Anderson en Michael Smith het uit mag gaan vechten tegen James Wade.

Vrijdag 18 Maart – Zondag 20 Maart: Players Championship 5 & 6 + ET Qualifiers 4 & 5
Tijd: 13.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect

Na een onderbreking door de UK Open en twee European Tours keren dit weekend de Players Championships weer terug. In Barnsley worden er op vrijdag eerst weer twee kwalificatietoernooien voor European Tour 4 en 5 gehouden, en de afgelopen bleek wel weer hoe belangrijk het is om je als speler voor deze toernooien de kwalificeren. Danny Noppert keert na zijn grandioze zegetocht op de UK Open terug naar de vloer, voor het eerst dit jaar. De Fries hoopt zijn getankte vertrouwen wederom om te zetten in resultaten. Ook Michael van Gerwen zal hopen zijn winstreeks door te zetten.

WDF Weekend

19 Maart: Gibraltar Open
19 – 20 Maart: Torshavn Open
19 – 20 Maart: Faroe Islands Darts Open

Na een beladen week keert de rust bij de WDF ook enigszins terug. Drie toernooien staan er op de planning, maar alle drie vallen in de categorie ‘Zilver’. Een aantal avonturiers zal zeker afreizen naar Gibraltar of de Faeröer Eilanden om toch wat punten te gaan sprokkelen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *