Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - World Matchplay 2022

Deze Week: Zomer begint in Blackpool

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 28: 10 Juli – 16 Juli.

Dinsdag 11 Juli: Players Championship 16
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

De stofwolken van Players Championship 15 zijn nog maar net neergedaald, maar op dinsdag staat er nog een toernooi in de reeks van 30 op het programma. Het is de laatste echte test voordat op zaterdag de World Matchplay begint, en dus zullen er flink wat spelers gebrand zijn nog even aan hun vorm te werken. Luke Humphries hoeft dat zeker niet meer te doen: de Engelsman won de laatste twee ranking toernooien en gaat met vertrouwen richting Blackpool.

Vrijdag 14 Juli – Zondag 16 Juli: Development Tour 16 t/m 20
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het is nog maar juli, maar de Development Tour loopt al langzaam richting het einde. Dit weekend worden toernooi 16 tot en met 20 gespeeld, waarna er nog maar één weekend overblijft. Door twee geweldige weekenden heeft Gian van Veen zich riant aan kop van de ranglijst gezet, terwijl Luke Littler ook nog een mooie voorsprong op de nummer drie, Wessel Nijman, heeft. Littler en Nijman bezetten op dit moment zowel de WK-plekken als een virtuele tourkaart, terwijl Van Veen een Grand Slam-plek in handen heeft. De grootste concurrentie lijkt op dit moment van Bradley Brooks en Jarred Cole te komen, al kan dat enorm snel veranderen.

Vrijdag 14 Juli – Zondag 16 Juli: PDCNB Pro Tour 9 & 10 + PDCNB ET Qualifiers 12 & 13
Tijd: Vrijdag 19.00, Zaterdag & Zondag 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Letland valt dit weekend de beslissing: wie mag er, samen met Marko Kantele, de PDCNB gaan vertegenwoordigen op het WK? Jeffrey de Graaf steeg vorig weekend naar de tweede plek, waardoor de Nederlandse-Zweed virtueel een ticket richting het WK in handen heeft. Daniel Larsson lijkt zijn grootste bedreiging, terwijl ook Benjamin Drue Reus nog een kans heeft.

Zaterdag 15 Juli – Zondag 16 Mei: CDC Tour 4 t/m 6
Tijd: Zaterdag 17.00, Zondag 18.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Na het enorme succes van de US Darts Masters is het deze week weer tijd voor de Noord-Amerikaanse sterren om zich te laten zien op de CDC Tour. Leonard Gates heeft na de eerste drie toernooien de leiding te pakken, terwijl Jacob Taylor de stand bij de Canadezen leidt. De PDC maakte afgelopen week bekend dat er nog een extra plek voor het WK valt te verdienen via de ranglijst: Jake Womack heeft na drie van de twaalf toernooien dit plekje in handen. Alex Spellman zit hem echter op de hielen, terwijl ook Danny Baggish op jacht gaat naar een plek in ‘Ally Pally’.

Zaterdag 15 Juli – Zondag 16 Mei: World Matchplay, dag één & twee
Tijd: Zaterdag 20.00, Zondag 14.00 & 20.30
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

De zomer kan dan eindelijk beginnen: de World Matchplay gaat deze week van start. De beste 32 spelers van de wereld strijden om felbegeerde ‘Phil Taylor Trophy’ in Blackpool. Debutant Mike de Decker mag het toernooi openen tegen Joe Cullen, terwijl titelverdediger Michael van Gerwen zijn toernooi begint op de zondagavond. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode komen op zondagmiddag in actie, terwijl Raymond van Barneveld nog een dag langer moet wachten.

WDF Weekend

15 Juli: New Zealand Masters

De WDF gaat na dit weekend even in de zomerstand, maar niet voordat er nog een toernooi in de categorie ‘Zilver’ wordt afgewerkt. Wederom gaat het om een toernooi in Nieuw-Zeeland, waar de punten bijna niet aan te slepen zijn.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *