Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Nathan Aspinall - World Matchplay 2023

Deze Week: Zomer begint met World Matchplay

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 28: 8 Juli – 14 Juli.

Zaterdag 13 Juli – Zondag 14 Juli: DPA Pro Tour 10 t/m 12
Tijd: 2.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het Australische dartcircuit gaat nu al in rap tempo richting het einde van het jaar. Brenton Lloyd greep in het vorige weekend van de DPA Pro Tour de leiding, en met nog maar zes toernooien te gaan lijkt elk toernooi zwaarder te gaan tellen. In Newcastle (Australië) staan er dit weekend drie toernooien op de planning: Gordon Mathers, Brandon Weening en Brody Klinge zetten de jacht op Lloyd in.

Zaterdag 13 Juli – Zondag 14 Juli: CDC Tour 3 t/m 5
Tijd: Zaterdag 18.00, Zondag 19.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com, pdc.tv

Waar in Australië het einde van het jaar al nadert, zijn ze in de Verenigde Staten pas net begonnen. Leonard Gates en David Cameron wonnen de eerste twee toernooien, waarna dit weekend het vervolg op de planning staat. In Illionois worden er drie toernooien afgewerkt: onder andere Jeff Smith, Alex Spellman en Jules van Dongen willen maar al te graag toeslaan.

Zaterdag 13 Juli – Zondag 14 Juli: World Matchplay, Dag 1 & 2
Tijd: 20.00, zondagmiddag 14.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

De temperaturen schieten deze week langzaam weer omhoog, wat maar één ding kan betekenen: de World Matchplay staat voor de deur. Negen dagen lang vechten de beste 32 spelers van de wereld om de felbegeerde trofee. Vier Nederlanders zijn er dit jaar bij in Blackpool: Michael van Gerwen komt op maandag pas in actie in dé partij van ronde één (tegen Luke Littler), terwijl Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Gian van Veen dit weekend al in actie komen. Verdedigend kampioen Nathan Aspinall mag op zaterdag de eerste avond afsluiten, terwijl ook Luke Humphries al snel in actie komt. Dimitri van den Bergh, Peter Wright en Dave Chisnall hopen de zondag op te fleuren.

WDF Weekend

10 – 13 Juli: WDF Europe Cup Youth (LET)
12 – 14 Juli: Charlotte Open (USA)

Na een paar weken stilte gaat de WDF dit weekend weer los met het Charlotte Open in de Verenigde Staten. Naast dit toernooi uit de categorie Zilver ligt de focus vooral op Letland: ook Nederland stuurt een team naar de WDF Europe Cup Youth om mee te doen voor de medailles.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *